Obsah lepku v různých odrůdách ovsa (Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F21%3AN0000067" target="_blank" >RIV/25328859:_____/21:N0000067 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah lepku v různých odrůdách ovsa (Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek shrnuje výsledky studia vlivu odrůdy, lokality a ročníku sklizně na obsah imunoreaktivního lepku stanoveného pomocí kitu AgraQuant® Gluten G12 (RomerLabs). Byla sledována také souvislost obsahu lepku s typem (nahý, pluchatý) a složením (obsah bílkovin, škrobu a beta glukanů) ovesného zrna. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin - CzechFoodChem, 2021, 24.-26.5.2021, online; poster.
Název v anglickém jazyce
Gluten content in different oat varieties
Popis výsledku anglicky
The paper summarizes the results of a study aimed at the influence of variety, locality, and harvest year on the content of immunoreactive gluten as determined using the AgraQuant® Gluten G12 (RomerLabs) kit. The relationship between the gluten content and the type (naked, covered) of oat grain and grain composition (protein, starch, and beta-glucan content) was also studied. CzechFoodChem Symposium, 2021, 24.-26.5.2021, online; poster.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů