Chemické a biochemické změny během mikrovlnného ošetření pšenice
Popis výsledku
Byl sledován vliv mikrovlnného ohřevu na změny obsahu mokrého glutenu, gluten index, číslo poklesu a amylografické characteristiky v porostlé pšenici. Číslo poklesu a gluten index rostou se zvyšující se absorbovanou mikrovlnnou energií, zatímco obsah mokrého glutenu klesal. Amylografické maximum se rovněž zvyšovalo s rostoucí absorbovanou mikrovlnnou energií.
Klíčová slova
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Chemical and biochemical changes during microwave treatment of wheat
Popis výsledku v původním jazyce
The effect of microwave (MW) heating on the changes in wet gluten content, Gluten Index, Falling Number and Amylographic characteristics was studied in sprouted wheat grain. Falling Number and Gluten Index increased with increasing absorbed energy duringMW heating, whereas gluten content decreased. Amylographic maximum increased due to -amylase inactivation progressively with increasing absorbed energy as well
Název v anglickém jazyce
Chemical and biochemical changes during microwave treatment of wheat
Popis výsledku anglicky
The effect of microwave (MW) heating on the changes in wet gluten content, Gluten Index, Falling Number and Amylographic characteristics was studied in sprouted wheat grain. Falling Number and Gluten Index increased with increasing absorbed energy duringMW heating, whereas gluten content decreased. Amylographic maximum increased due to -amylase inactivation progressively with increasing absorbed energy as well
Klasifikace
Druh
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
20
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
74-78
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—
Základní informace
Druh výsledku
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP
GM - Potravinářství
Rok uplatnění
2002