Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes of starch during microwave treatment of rice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008492" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008492 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/03:00021243

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes of starch during microwave treatment of rice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The properties of rice after microwave irradiation were evaluated by means of amylograph and enzymic determination of the total and the damaged starch. The content of the total starch was not affected by the immediate energy output used for irradiation but that of the damaged starch increased with microwave energy absorbed and the temperature of treatment, mainly at the moisture of 30 % and the tmeperature of 100°C. The results of damaged starch determination are in accordance with the amylographic readigs of changes at maximum viscosity. Amylographic characteristics suggest miminal changes resulting in MW treatmnet of rice at moisture below 23 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes of starch during microwave treatment of rice

  • Popis výsledku anglicky

    The properties of rice after microwave irradiation were evaluated by means of amylograph and enzymic determination of the total and the damaged starch. The content of the total starch was not affected by the immediate energy output used for irradiation but that of the damaged starch increased with microwave energy absorbed and the temperature of treatment, mainly at the moisture of 30 % and the tmeperature of 100°C. The results of damaged starch determination are in accordance with the amylographic readigs of changes at maximum viscosity. Amylographic characteristics suggest miminal changes resulting in MW treatmnet of rice at moisture below 23 %.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Mikrovlnný ohřev při výrobě potravin</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    100

  • Strana od-do

    176-184

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus