Chemické a fyzikálně-chemické změny během mikrovlnného ošetření rýže
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00013230" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00013230 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Chemical and physicochemical changes during microwave treatment of rice
Popis výsledku v původním jazyce
Maximal value of drying rate for conventional hot air drying is 4.3 times lower than drying rate for 90 W, 9.0 times lower for 160 W, 26.9 times lower for 350 W and 48.9 times lower for 500 W MW drying. The course of microwave treatment of rice is much faster than conventional drying and the main physical and chemical characteristics of rice are not changed. Microwave treatment does not affect the total content of starch in rice, but content of damaged starch increases with absorbed microwave energy andtemperature of treatment.
Název v anglickém jazyce
Chemical and physicochemical changes during microwave treatment of rice
Popis výsledku anglicky
Maximal value of drying rate for conventional hot air drying is 4.3 times lower than drying rate for 90 W, 9.0 times lower for 160 W, 26.9 times lower for 350 W and 48.9 times lower for 500 W MW drying. The course of microwave treatment of rice is much faster than conventional drying and the main physical and chemical characteristics of rice are not changed. Microwave treatment does not affect the total content of starch in rice, but content of damaged starch increases with absorbed microwave energy andtemperature of treatment.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Mikrovlnný ohřev při výrobě potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food Science and Biotechnology
ISSN
1226-7708
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
KR - Korejská republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
219-223
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—