Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vyhodnocení souboru odrůd ozimé pšenice Mezinárodní soutěže pěstebních technologií Kroměříž 2015 z pohledu kvality sklizeného zrna

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F15%3A%230000851" target="_blank" >RIV/25328859:_____/15:#0000851 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vukrom.cz/obilnarske-listy/obsah/2-2015/43-46" target="_blank" >http://www.vukrom.cz/obilnarske-listy/obsah/2-2015/43-46</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vyhodnocení souboru odrůd ozimé pšenice Mezinárodní soutěže pěstebních technologií Kroměříž 2015 z pohledu kvality sklizeného zrna

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V souboru vzorků ozimé pšenice z 51 variant „Soutěže pěstebních technologií“ byly analyzovány tyto kvalitativní parametry: obsah N-látek, číslo poklesu (FN), objemová hmotnost (OH) a obsah a kvalita (Gluten index) lepku. Nejproblematičtějším parametrem z hodnocených kvalitativních vlastností pšenice byl obsah a kvalita bílkovin, naopak nejlepší byla kvalita s ohledem na objemovou hmotnost. Čísla poklesu byla dosahována vysoká. Toto platí i obecně pro sklizeň obilovin 2015 v ČR.

  • Název v anglickém jazyce

    International competition of cropping methods for cereals Kroměříž 2015 – winter wheat grain quality results

  • Popis výsledku anglicky

    In the set of wheat samples from 51 variants of „Competiton of cropping methods for cereals“ following qualitative parameters were analysed: crude protein content, falling number , bulk density and content and quality (Gluten index) of wet gluten. The most problematic parameter from evaluated qualitative properties was the protein content and its quality, on the contrary, the best qualitative property was the bulk density. Falling numbers were high. In general, this is in agreement with overal evaluation of the whole wheat harvest in the Czech Republic.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Obilnářské listy

  • ISSN

    1212-138X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    43-46

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus