Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pekárenská kvalita pšeničného zrna sklizeného v roce 2008

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F09%3A%230000630" target="_blank" >RIV/25328859:_____/09:#0000630 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pekárenská kvalita pšeničného zrna sklizeného v roce 2008

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek popisuje výsledky hodnocení kvality pšenice v ČR v roce 2008. Kvalita zrna byla hodnocena objemovou hmotností, obsahem bílkovin, sedimentačním indexem, číslem poklesu a obsahem příměsí a nečistot. V roce 2008 bylo zastoupeno 92 odrůda testováno 1035 vzorků. Ve všech sledovaných parametrech vyhovělo normě 40 % sledovaných vzorků. Pšeničné zrno mělo vysokou objemovou hmotnost i dostatečné množství bílkovin s dobrou pekařskou kvalitou. Číslo poklesu bylo vyšší než je optimální. Obsah příměsí a nečistot byl velmi nízký.

  • Název v anglickém jazyce

    Breadmaking quality of wheat grain harvested in 2008

  • Popis výsledku anglicky

    The article describes results of wheat quality monitoring in CR in 2008. Grain quality was assessed by bulk density, crude protein content, sedimentation index, falling number and Besatz. 92 cultivars were included and 1035 samples tested in 2008. 40 % of analysed samples satisfied standard in all parameters. Wheat grain had high bulk density and sufficient protein content with good bread-making quality. Falling number was somewhat higher than optimal. Besatz content was very low.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG50041" target="_blank" >QG50041: Faktory kvality a bezpečnosti potravinářských obilovin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    8-9

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus