Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F12%3A%230000768" target="_blank" >RIV/25328859:_____/12:#0000768 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2012 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 500 vzorků pekárenské pšenice podle požadavků ČSN 46 1100-2, tj. obsah příměsí a nečistot, objemová hmotnost, číslo poklesu, obsah N-látek a Zelenyho sedimentační test. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení v rámci celé ČR, oblastech Čech, Moravy a jednotlivých krajů. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 68 % vzorků z Čechách a 58 % vzorků z Moravy. Obsah N-látek a Zelenyho test byly v průměru nadstandardní Jisté problémy byly pozorovány u objemové hmotnosti a lokálně i u čísla poklesu. Kvalita pšenice se značně lišilav jednotlivých regionech, hlavní příčinou byly rozdíly v množství a době srážek.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of the quality of food wheat from the harvest of 2012

  • Popis výsledku anglicky

    The report summarises the results of the quality monitoring of wheat grain intended for food production harvested in 2012 in the Czech Republic. 500 samples of bread wheat to the standards CSN 46 1100-2, ie. Besatz, bulk density, crude protein content and Zeleny sedimentation test. The results are presented as tables, plots and comments for the whole country, individual regions. The requirements for the quality of the bread wheat were fulfilled in four parameters (ie. without Besatz) by 68 % of samplesfrom Bohemia and 58 % of samples from Moravia. The crude protein and Zeleny sedimentation values were fairly good. The problematic parameter was the bulk density and in some locations even falling number. The wheat quality varied substantially across particular regions mainly due to different rainy conditions.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    10

  • Místo vydání

    Kroměříž

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Ministerstvo zemědělství České republiky

  • Verze