Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2014

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F14%3A%230000819" target="_blank" >RIV/25328859:_____/14:#0000819 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://eagri.cz/public/web/file/365762/SVZ_Obiloviny_12_2014.pdf" target="_blank" >http://eagri.cz/public/web/file/365762/SVZ_Obiloviny_12_2014.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2014

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2014 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 550 vzorků pekárenské pšenice podle požadavků ČSN 46 1100-2, tj. obsah příměsí a nečistot, objemová hmotnost, číslo poklesu, obsah N-látek a Zelenyho sedimentační test. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení v rámci celé ČR, oblastech Čech, Moravy a jednotlivých krajů. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 51 % vzorků z Čechách a 64 % vzorků z Moravy. Objemová hmotnost a číslo poklesu byly v průměru nadstandardní, Zelenyho test mírně podprůměrný. Problémy byly s obsahem N-látek, kdy vyhovělo 68 % vzorků. Kvalita pšenicese lišila v jednotlivých regionech, hlavně vlivem rozdílů v množství a době srážek. Specifitou ročníku jsou vysoké dosahované výnosy.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of the quality of food wheat from the harvest of 2014

  • Popis výsledku anglicky

    The report summarises the results of the quality monitoring of wheat grain intended for food production harvested in 2014 in the Czech Republic. A total of 550 bread wheat samples were evaluated in accordance with CSN 46 1100-2, ie. Besatz, bulk density,crude protein content and Zeleny sedimentation test. The results are presented as tables, plots and comments for the whole country, individual regions. The requirements for the quality of the bread wheat were fulfilled in four parameters (ie. without Besatz) by 51 % of samples from Bohemia and 64 % of samples from Moravia. The bulk density and falling number were very high in average, Zeleny sedimentation values were slightly sub-ordinary. The crude protein content was problematic, only 68 % of samplescomplied. The wheat quality varied across particular regions mainly due to different rainy conditions. The particularity of the crop year was high yield.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    12

  • Místo vydání

    Kroměříž

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Ministerstvo zemědělství České republiky

  • Verze