Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2011
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F11%3A%230000710" target="_blank" >RIV/25328859:_____/11:#0000710 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2011
Popis výsledku v původním jazyce
Odborná studie ?Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2011? byla vypracována na základě požadavku MZe jako podklad pro ?Situační a výhledovou zprávu Obiloviny 2011?, kterou vydává Odbor rostlinné výroby MZe. Kvalita potravinářských obilovin sklizených v České republice byla v laboratoři Agrotestu fyto, s.r.o. hodnocena u reprezentativního souboru vzorků pšenice pocházejících ze všech pěstebních oblastí ČR. Kvalita byla hodnocena podle požadavků ČSN 46 1100-2. Ze sklizně 2011 splnilopožadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (objemová hmotnost, číslo poklesu, sedimentační index podle Zelenyho a obsah dusíkatých látek) 49 % vzorků; 48 % vzorků sklizených v Čechách a 50 % vzorků sklizených na Moravě. Výsledky ukázaly u pšenice celkově dobré hodnoty objemové hmotnosti a Zelenyho testu, zjištěny byly problémy s číslem poklesu a obsahem dusíkatých látek. Číslo poklesu vyhovělo u 71 % vzorků a obsah N-látek u 74 % vzorků. Součástí bylo také
Název v anglickém jazyce
Evaluation of quality of bread wheat harvested in 2011
Popis výsledku anglicky
The expert study ?Evaluation of quality of bread wheat harvested in 2011 ? was made at the request of the MoA as a base for ?Situační a výhledová zpráva Obiloviny 2011?, which is released by the department of plant production of MoA. Quality of food grain harvested in the Czech Republic was evaluated in the laboratory of Agrotest fyto, s.r.o. for representative set of wheat and rye samples originating from all growing areas of the CR. The quality was evaluated according to the ČSN 46 1100-2 standard. In2011, 49% samples in total, 48% Bohemian samples and 50% Moravian samples meet the bread wheat quality requirements for four evaluated parameters (bulk density, falling number, Zeleny sedimentation index and crude protein content). The results for wheatshowed generally good values of bulk density and Zeleny test, some issues were observed for falling number and protein content. Falling number was satisfactory for 71% of samples and crude protein content for 74% of samples. The object o
Klasifikace
Druh
H<sub>neleg</sub> - Promítnuto do směrnic nebo předpisů závazných v rámci příslušného poskytovatele
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo předpisu
http://eagri.cz/public/web/file/140964/OBILOVINY_12_2011__k_umisteni_na_web.pdf
Označení kompet. příslušného orgánu
Ministerstvo zemědělství, Praha
Územní platnost výsledku
A - Platnost pro Českou republiku (národní legislativní nebo nelegislativní předpis, národní norma)