Posouzení vhodnosti odrůd pšenice na kvalitu extrudovaných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F03%3A00102876" target="_blank" >RIV/62156489:43210/03:00102876 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Posouzení vhodnosti odrůd pšenice na kvalitu extrudovaných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Bylo posouzeno 15 odrůd potravinářské pšenice. Byl stanoven obsah dusíkatých látek, obsah mokrého lepku, bobtnavost a tažnost lepku, sedimentační hodnota a pádové číslo. Bylo provedeno senzorické hodnocení. Pevnost pufovaných chlebíčků byla zjištěna na přístroji TIRA 27025. Lepší expandovatelnost byla zjištěna u elitních a kvalitních odrůd pšenice. Nejvyšší pevnost u odrůdy Brea, Hana, Ebi a Alka.
Název v anglickém jazyce
Examination of usability of varieties of wheat for quality of extruded products.
Popis výsledku anglicky
There were considered 15 varieties of winter wheat. There was evaluated protein content, wet gluten content, gluten swelling, gluten tensibility, sedimentation value and falling number. There was realized sensory evaluation. Compactness of the finished puffing bread were tested with instrument TIRA test 27025. Higher quality of varieties of wheat had positive effect on strength puffing bread. Better ability of expansion was determined by elite and qualite varieties of wheat. Highest compactness by varieties Brea, Hana, Ebi and Alka.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-6-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
107-110
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—