Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jakostní profil pšeničné mouky světlé

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021044" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021044 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jakostní profil pšeničné mouky světlé

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pro hodnocení vztahů mezi vybranými jakostními znaky pšeničné mouky a technologickými charakteris-tikami fermentovaného těsta a pečiva bylo použito cca 250 vzorků mouky z tří až čtyřletých souborů od-růd i komerční pšenice. Technologické znaky těsta (fermentografické, maturografické, OTG) a pečiva s P=99 % korelovaly vzájemně i se znaky jakostními (obsah lepku a bílkovin, Zelenyho testem a číslem poklesu). Byly současně potvrzeny vlivy odrůdy pšenice (jakostní třídy), ročníku i lokality pěstování na kvalitu potravinářské pšenice.

  • Název v anglickém jazyce

    Bright wheat flour quality profile

  • Popis výsledku anglicky

    Two hundred-fifty variety as well as commercial wheat samples served for study aimed at relations be-tween selected flour analytical and dough&bread technological parameters. The latter (i.e. from fermento-graph, maturograph, oven rise and baking tests)were with P=99% correlated together and also to quality ones (wet gluten and protein contents, Zeleny?s test, Falling Number). Simultaneously influences of wheat variety (quality class), harvest year and planting site on food wheat quality were confirmed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Ročenka Pekaře a cukráře 2008

  • ISSN

    1213-2411

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    16

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus