Jakostní profil pšeničné mouky světlé
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021044" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021044 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jakostní profil pšeničné mouky světlé
Popis výsledku v původním jazyce
Pro hodnocení vztahů mezi vybranými jakostními znaky pšeničné mouky a technologickými charakteris-tikami fermentovaného těsta a pečiva bylo použito cca 250 vzorků mouky z tří až čtyřletých souborů od-růd i komerční pšenice. Technologické znaky těsta (fermentografické, maturografické, OTG) a pečiva s P=99 % korelovaly vzájemně i se znaky jakostními (obsah lepku a bílkovin, Zelenyho testem a číslem poklesu). Byly současně potvrzeny vlivy odrůdy pšenice (jakostní třídy), ročníku i lokality pěstování na kvalitu potravinářské pšenice.
Název v anglickém jazyce
Bright wheat flour quality profile
Popis výsledku anglicky
Two hundred-fifty variety as well as commercial wheat samples served for study aimed at relations be-tween selected flour analytical and dough&bread technological parameters. The latter (i.e. from fermento-graph, maturograph, oven rise and baking tests)were with P=99% correlated together and also to quality ones (wet gluten and protein contents, Zeleny?s test, Falling Number). Simultaneously influences of wheat variety (quality class), harvest year and planting site on food wheat quality were confirmed.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Ročenka Pekaře a cukráře 2008
ISSN
1213-2411
e-ISSN
—
Svazek periodika
16
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—