Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení kvality ozimých odrůd pšenice ze tří ročníků sklizně

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00016466" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00016466 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of winter wheat varieties from three crop years

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Eleven Czech winter wheat varieties of different quality (three crop years) were used for analyses of variety and quality classification, and crop year influence. Statistical methods of ANOVA and Tukey's test were applied for evaluation. Technological quality of wheat varieties described by kernel, flour, dough and bread traits corresponded with their quality classification. Flour protein contents as a mean of quality classes were 11.9, 11.6, 11.1, and 10.0% for classes E, A, B, and C, respectively. Bread volumes calculated as mean of three crops ranged from 300 ml/100 g (C class variety Mladka) via 340 ml/100g for A and B varieties to 380 ml/100 g for E class varieties &#61485; those values indicate weak differences at average bread volumes. Radar graphs constructed of four basic traits verified superiority of E class wheat, parity of A and B varieties and insufficient technological quality of C class wheat. Wheat varieties were not so dependent to each other according to cluster anal

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of winter wheat varieties from three crop years

  • Popis výsledku anglicky

    Eleven Czech winter wheat varieties of different quality (three crop years) were used for analyses of variety and quality classification, and crop year influence. Statistical methods of ANOVA and Tukey's test were applied for evaluation. Technological quality of wheat varieties described by kernel, flour, dough and bread traits corresponded with their quality classification. Flour protein contents as a mean of quality classes were 11.9, 11.6, 11.1, and 10.0% for classes E, A, B, and C, respectively. Bread volumes calculated as mean of three crops ranged from 300 ml/100 g (C class variety Mladka) via 340 ml/100g for A and B varieties to 380 ml/100 g for E class varieties &#61485; those values indicate weak differences at average bread volumes. Radar graphs constructed of four basic traits verified superiority of E class wheat, parity of A and B varieties and insufficient technological quality of C class wheat. Wheat varieties were not so dependent to each other according to cluster anal

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Getreidetechnologie

  • ISSN

    0367-4177

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    78-86

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus