Hodnocení kvality ozimých odrůd pšenice ze tří ročníků sklizně
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00016466" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00016466 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of winter wheat varieties from three crop years
Popis výsledku v původním jazyce
Eleven Czech winter wheat varieties of different quality (three crop years) were used for analyses of variety and quality classification, and crop year influence. Statistical methods of ANOVA and Tukey's test were applied for evaluation. Technological quality of wheat varieties described by kernel, flour, dough and bread traits corresponded with their quality classification. Flour protein contents as a mean of quality classes were 11.9, 11.6, 11.1, and 10.0% for classes E, A, B, and C, respectively. Bread volumes calculated as mean of three crops ranged from 300 ml/100 g (C class variety Mladka) via 340 ml/100g for A and B varieties to 380 ml/100 g for E class varieties  those values indicate weak differences at average bread volumes. Radar graphs constructed of four basic traits verified superiority of E class wheat, parity of A and B varieties and insufficient technological quality of C class wheat. Wheat varieties were not so dependent to each other according to cluster anal
Název v anglickém jazyce
Evaluation of winter wheat varieties from three crop years
Popis výsledku anglicky
Eleven Czech winter wheat varieties of different quality (three crop years) were used for analyses of variety and quality classification, and crop year influence. Statistical methods of ANOVA and Tukey's test were applied for evaluation. Technological quality of wheat varieties described by kernel, flour, dough and bread traits corresponded with their quality classification. Flour protein contents as a mean of quality classes were 11.9, 11.6, 11.1, and 10.0% for classes E, A, B, and C, respectively. Bread volumes calculated as mean of three crops ranged from 300 ml/100 g (C class variety Mladka) via 340 ml/100g for A and B varieties to 380 ml/100 g for E class varieties  those values indicate weak differences at average bread volumes. Radar graphs constructed of four basic traits verified superiority of E class wheat, parity of A and B varieties and insufficient technological quality of C class wheat. Wheat varieties were not so dependent to each other according to cluster anal
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Getreidetechnologie
ISSN
0367-4177
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
78-86
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—