Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Discrimination of Czech wheat varieties according to their bread-baking quality by NIR spectroscopy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019055" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019055 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Discrimination of Czech wheat varieties according to their bread-baking quality by NIR spectroscopy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A discrimination analysis model was developed for distinguishing four bread-making categories (E, A, B, C) of wheat varieties according to the Czech classification system by NIR spectroscopy. Principal component analysis was applied to reduce the numberof spectral data point (1050 readings). Grain technological quality was described by four traits, baking one by the further four parameters. Discrimination ability of the calibration model achieved a success of 77.1%. The results have shown the model tobe able to identify flour samples of high bread making quality (class E) or non-bread-making wheats (class C). Further, it was apparently less able to reliably identify samples of common bread-baking quality (classes A and B).

  • Název v anglickém jazyce

    Discrimination of Czech wheat varieties according to their bread-baking quality by NIR spectroscopy

  • Popis výsledku anglicky

    A discrimination analysis model was developed for distinguishing four bread-making categories (E, A, B, C) of wheat varieties according to the Czech classification system by NIR spectroscopy. Principal component analysis was applied to reduce the numberof spectral data point (1050 readings). Grain technological quality was described by four traits, baking one by the further four parameters. Discrimination ability of the calibration model achieved a success of 77.1%. The results have shown the model tobe able to identify flour samples of high bread making quality (class E) or non-bread-making wheats (class C). Further, it was apparently less able to reliably identify samples of common bread-baking quality (classes A and B).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Getreidetechnologie

  • ISSN

    0367-4177

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    150-154

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus