Brassinosteroidy a jakost potravinářské pšenice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005626" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005626 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Brassinosteroidy a jakost potravinářské pšenice
Popis výsledku v původním jazyce
Práce shrnuje výsledky studia produktivity a kvality zrna potravinářské pšenice v letech 1996-2002, změny struktury výnosu, obsahu chlorofylu, energetické bilance fotosyntézy, po aplikaci rostlinných steroidních biologicky aktivních derivátů přírodníchlátek. Bylo testováno 8 brassinosteroidů na dvou odrůdách pšenice. Látky mají příznivý vliv na výši výnosu a také zvyšují obsah lepku, i když sedmiletá řada experimentálních dat zřetelně svědčí o převažujícím vlivu počasí v závěru vegetace na kvalitu a obsah lepku.
Název v anglickém jazyce
Brassinosteroids and the quality of food wheat
Popis výsledku anglicky
This contribution collects the results of the study productivity and the quality of food wheat grain in 1996-2002 years. The structure of yield elements, chlorophyll content, energy balance of the photosynthesis, after applying plant steroidal derivatives of natural substances were enumerated. 8 brassinosteroids were tested on 2 cv of food wheat. The substances have positive impact on the level of grain yield, and also escalate wet gluten content, but seven years of experiments markedly attests predominate impact of weather in the end of vegetative period on wet gluten content, but not on mineral content of grain ash.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník - 34.sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-6-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
111-113
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
26. 5. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—