Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Brassinosteroidy a jakost potravinářské pšenice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005626" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005626 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Brassinosteroidy a jakost potravinářské pšenice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce shrnuje výsledky studia produktivity a kvality zrna potravinářské pšenice v letech 1996-2002, změny struktury výnosu, obsahu chlorofylu, energetické bilance fotosyntézy, po aplikaci rostlinných steroidních biologicky aktivních derivátů přírodníchlátek. Bylo testováno 8 brassinosteroidů na dvou odrůdách pšenice. Látky mají příznivý vliv na výši výnosu a také zvyšují obsah lepku, i když sedmiletá řada experimentálních dat zřetelně svědčí o převažujícím vlivu počasí v závěru vegetace na kvalitu a obsah lepku.

  • Název v anglickém jazyce

    Brassinosteroids and the quality of food wheat

  • Popis výsledku anglicky

    This contribution collects the results of the study productivity and the quality of food wheat grain in 1996-2002 years. The structure of yield elements, chlorophyll content, energy balance of the photosynthesis, after applying plant steroidal derivatives of natural substances were enumerated. 8 brassinosteroids were tested on 2 cv of food wheat. The substances have positive impact on the level of grain yield, and also escalate wet gluten content, but seven years of experiments markedly attests predominate impact of weather in the end of vegetative period on wet gluten content, but not on mineral content of grain ash.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - 34.sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-6-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    111-113

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    26. 5. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku