Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv odrůdy a agroekologických faktorů na výnos a kvalitu ozimé pšenice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A8541" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:8541 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of variety and agroecological factors on the yield and quality of winter wheat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of variety, cultivation locality, year and intensity of cultivation on the grain yield and selected parameters of technological quality was studied in experiments with eight varieties of winter wheat. Results of analysis of variance showed prevailing ifluence of genotype in viscoelastic properties of gluten, assessed by Zeleny´s test and Gluten Index. The predominant effect of locality was found in the content of crude protein and wet gluten, bulk density was most affected by the year and grain yield by cultivation locality and intensity of growing.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of variety and agroecological factors on the yield and quality of winter wheat

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of variety, cultivation locality, year and intensity of cultivation on the grain yield and selected parameters of technological quality was studied in experiments with eight varieties of winter wheat. Results of analysis of variance showed prevailing ifluence of genotype in viscoelastic properties of gluten, assessed by Zeleny´s test and Gluten Index. The predominant effect of locality was found in the content of crude protein and wet gluten, bulk density was most affected by the year and grain yield by cultivation locality and intensity of growing.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    35

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    1-11

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus