Vliv stanoviště a ročníku na technologickou jakost ozimé pšenice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00056697" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00056697 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of sites and years on the technological quality of winter wheat grain
Popis výsledku v původním jazyce
Results of three-year trials (1999 to 2001) conducted with six winter wheat varieties in which was investigated the effect of sites and years on the final grain yield and technological quality showed statistically highly significant effect of sites on grain yield and these parameter of quality: test weight, wet gluten content, SDS- sedimentation test, Zeleny sedimentation test, protein content, falling number and flour water absoption capacity. The best site was sugar beet-growing production area Žatec.The most accetable weather conditions, from three years were proved in the year 2000. The effect of the variety was highly significant on grain yield and these parameter of quality: test weight, thousand grain weight, ash content, perecentage of complete grains, SDS- sedimentation test, Zeleny sedimentation test, protein content, dough stability, softening degree after 12 minutes, flour water absoption capacity and baking test.
Název v anglickém jazyce
The effect of sites and years on the technological quality of winter wheat grain
Popis výsledku anglicky
Results of three-year trials (1999 to 2001) conducted with six winter wheat varieties in which was investigated the effect of sites and years on the final grain yield and technological quality showed statistically highly significant effect of sites on grain yield and these parameter of quality: test weight, wet gluten content, SDS- sedimentation test, Zeleny sedimentation test, protein content, falling number and flour water absoption capacity. The best site was sugar beet-growing production area Žatec.The most accetable weather conditions, from three years were proved in the year 2000. The effect of the variety was highly significant on grain yield and these parameter of quality: test weight, thousand grain weight, ash content, perecentage of complete grains, SDS- sedimentation test, Zeleny sedimentation test, protein content, dough stability, softening degree after 12 minutes, flour water absoption capacity and baking test.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Plant, Soil and Environment
ISSN
1214-1178
e-ISSN
—
Svazek periodika
51
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
101-109
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—