Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv stanoviště a ročníku na technologickou jakost ozimé pšenice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00056697" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00056697 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of sites and years on the technological quality of winter wheat grain

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Results of three-year trials (1999 to 2001) conducted with six winter wheat varieties in which was investigated the effect of sites and years on the final grain yield and technological quality showed statistically highly significant effect of sites on grain yield and these parameter of quality: test weight, wet gluten content, SDS- sedimentation test, Zeleny sedimentation test, protein content, falling number and flour water absoption capacity. The best site was sugar beet-growing production area Žatec.The most accetable weather conditions, from three years were proved in the year 2000. The effect of the variety was highly significant on grain yield and these parameter of quality: test weight, thousand grain weight, ash content, perecentage of complete grains, SDS- sedimentation test, Zeleny sedimentation test, protein content, dough stability, softening degree after 12 minutes, flour water absoption capacity and baking test.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of sites and years on the technological quality of winter wheat grain

  • Popis výsledku anglicky

    Results of three-year trials (1999 to 2001) conducted with six winter wheat varieties in which was investigated the effect of sites and years on the final grain yield and technological quality showed statistically highly significant effect of sites on grain yield and these parameter of quality: test weight, wet gluten content, SDS- sedimentation test, Zeleny sedimentation test, protein content, falling number and flour water absoption capacity. The best site was sugar beet-growing production area Žatec.The most accetable weather conditions, from three years were proved in the year 2000. The effect of the variety was highly significant on grain yield and these parameter of quality: test weight, thousand grain weight, ash content, perecentage of complete grains, SDS- sedimentation test, Zeleny sedimentation test, protein content, dough stability, softening degree after 12 minutes, flour water absoption capacity and baking test.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Plant, Soil and Environment

  • ISSN

    1214-1178

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    51

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    101-109

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus