Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bílkoviny hlavní kritérium pekařské jakosti pšenice.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00056589" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00056589 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bílkoviny hlavní kritérium pekařské jakosti pšenice.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl posouzen vliv obsahu hrubých bílkovin, Zeleny testu, obsahu mokrého lepku na vaznost mouky, stabilitu těsta a objem pečiva. Bylo prokázáno, že stoupající obsah bílkovin pozitivně působil na chování pečiva při pečení a rovněž měl vliv na objem pečiva.Zeleny test pozitivně koreluje s obsahem bílkovin a objemem pečiva.

  • Název v anglickém jazyce

    The protein major criterion of wheat baking quality

  • Popis výsledku anglicky

    It was assessed effect of protein content, Zeleny sedimentation test, wet gluten content on flour water absorption capacity, dough stability and loaf volume. The highly significant positive correlation was assessed beetwen protein content and Zeleny test, wet gluten content flour watter absorption capacity, dough stability and loaf volume.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    PROTEINY 2004

  • ISBN

    80-7157-779-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    10-12

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    10. 6. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku