Vliv ročníku, stanoviště a odrůdy na kvalitativní znaky a výtěžnost bioetanolu ozimého tritikale.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00118167" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00118167 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of year, site and variety on the quality charakteristics and bioethanol yield of winter triticale
Popis výsledku v původním jazyce
Results of three-year trials (2003 to 2005) conducted with four winter triticale varieties in which was investigated the effect of sites and years on the quality characteristics and ethanol yield showed statistically highly significant effect of sites onthese quality parameters: test weight, falling number, protein content, starch content, grain yield and ethanol yield. Climate conditions showed statistically highly significant effect on test weight, thousand grain weight, falling number, Zeleny sedimentation test, starch content, grain yield and ethanol yield. The effect of the variety was highly significant on these parameters of quality: test weight, percentage of complete grains. Regarding the bioethanol yield, the most suitable variety accordingto the measured values was the variety Modus (average 41.19 la/100 kg dry matter). The variety Disco provided the biggest yield on the site Hradec nad Svitavou in 2005 (46.7 la/100 kg dry matter) which consist with starch content. Year 20
Název v anglickém jazyce
The effect of year, site and variety on the quality charakteristics and bioethanol yield of winter triticale
Popis výsledku anglicky
Results of three-year trials (2003 to 2005) conducted with four winter triticale varieties in which was investigated the effect of sites and years on the quality characteristics and ethanol yield showed statistically highly significant effect of sites onthese quality parameters: test weight, falling number, protein content, starch content, grain yield and ethanol yield. Climate conditions showed statistically highly significant effect on test weight, thousand grain weight, falling number, Zeleny sedimentation test, starch content, grain yield and ethanol yield. The effect of the variety was highly significant on these parameters of quality: test weight, percentage of complete grains. Regarding the bioethanol yield, the most suitable variety accordingto the measured values was the variety Modus (average 41.19 la/100 kg dry matter). The variety Disco provided the biggest yield on the site Hradec nad Svitavou in 2005 (46.7 la/100 kg dry matter) which consist with starch content. Year 20
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of the Institute of Brewing
ISSN
0046-9750
e-ISSN
—
Svazek periodika
113
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
142-147
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—