Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Microsatellite fingerprinting and metabolite profiling for the geographical authentication of commercial green teas

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F21%3A10150317" target="_blank" >RIV/00027006:_____/21:10150317 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/21:43922716

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.sciencedirect.com/journal/journal-of-food-composition-and-analysis/vol/101/suppl/C" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/journal/journal-of-food-composition-and-analysis/vol/101/suppl/C</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jfca.2021.103981" target="_blank" >10.1016/j.jfca.2021.103981</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Microsatellite fingerprinting and metabolite profiling for the geographical authentication of commercial green teas

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The authentication of geographical provenance is an important issue with respect to commercial tea products. Here, simple sequence repeat (SSR) fingerprinting and metabolite profiling were implemented to differentiate between 37 commercial green teas, produced in China, Japan and Korea. A set of 21 SSR assays detected 175 alleles, and a multiplex of three of these assays was sufficient to distinguish each of the samples. Metabolite profiling based on ultra-high performance liquid chromatography coupled with high resolution mass spectrometry detected features which proved to be correlated with a specific provenance. There was only a moderate level of correlation between the SSR and metabolite profiles. Such a level of correlation suggests that genotype, environment and post-harvest processing are all determinants of end-use quality. The two analytical approaches are complementary to one another, and are recommended to be used in conjunction.

  • Název v anglickém jazyce

    Microsatellite fingerprinting and metabolite profiling for the geographical authentication of commercial green teas

  • Popis výsledku anglicky

    The authentication of geographical provenance is an important issue with respect to commercial tea products. Here, simple sequence repeat (SSR) fingerprinting and metabolite profiling were implemented to differentiate between 37 commercial green teas, produced in China, Japan and Korea. A set of 21 SSR assays detected 175 alleles, and a multiplex of three of these assays was sufficient to distinguish each of the samples. Metabolite profiling based on ultra-high performance liquid chromatography coupled with high resolution mass spectrometry detected features which proved to be correlated with a specific provenance. There was only a moderate level of correlation between the SSR and metabolite profiles. Such a level of correlation suggests that genotype, environment and post-harvest processing are all determinants of end-use quality. The two analytical approaches are complementary to one another, and are recommended to be used in conjunction.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40402 - GM technology (crops and livestock), livestock cloning, marker assisted selection, diagnostics (DNA chips and biosensing devices for the early/accurate detection of diseases) biomass feedstock production technologies, biopharming

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS

  • ISSN

    0889-1575

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    101

  • Číslo periodika v rámci svazku

    AUG 2021

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    103981

  • Kód UT WoS článku

    000659097800012

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85106459172