Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie výroby antifungálně funkční zátky chránící nápoje před plesnivěním

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F21%3A10174432" target="_blank" >RIV/00027006:_____/21:10174432 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie výroby antifungálně funkční zátky chránící nápoje před plesnivěním

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V technologii je popsán nový výrobní postup, který umožňuje výrobu antifungálně funkční zátky s obsahem esenciálního oleje vavřínu kubébového (Litsea cubeba) a popisuje jednotlivé výrobní kroky k výrobě originálně řešeného uzávěru s ochrannou funkcí.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology for the production of antifungal-functional stoppers protecting beverages from mold

  • Popis výsledku anglicky

    The technology describes a new and original process enabling the technology of production of an antifungal functional stopper containing the essential oil of Laurus cubeba (Litsea cubeba) and describes the individual production steps for the production of an originally designed stopper with a protective function.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TH04010014" target="_blank" >TH04010014: Potraviny bez konzervantů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    VURV-OT-04/2021

  • Číselná identifikace

    21RP02

  • Technické parametry

    Ověřenou technologií realizovaný produkt ve formě funkční zátky má dostatečnou rezervu pro postupně vyprazdňované lahve v průběhu odlévání nápoje spotřebitelem. Nová technologie tak umožňuje výrobu cílového produktu: produkt je speciálně upravená zátka s přídavkem esenciálního oleje z Litsea cubeba.

  • Ekonomické parametry

    Odhadovaný prodej funkčních zátek na trhu - 1.rok 1000 ks v hodnotě 100.000,- Kč a 2.rok 2.000 ks v hodnotě 200.000,- Kč

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027006

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem