Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Uplatňování systému integrované ochrany rostlin v souvislosti se změnou legislativy (54) : Regulace reziduí pesticidů v zelenině a ovoci VIII. - Rezidua fungicidů v brukvovité zelenině

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F24%3A10177013" target="_blank" >RIV/00027006:_____/24:10177013 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Uplatňování systému integrované ochrany rostlin v souvislosti se změnou legislativy (54) : Regulace reziduí pesticidů v zelenině a ovoci VIII. - Rezidua fungicidů v brukvovité zelenině

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V experimentálních výsadbách kedluben, květáku a hlávkového zelí byla v letech 2021-2023 hodnocena rychlost degradace účinných látek insekticidů, fungicidů a herbicidů. Tento příspěvek je zaměřen na dynamiku degradace reziduí účinných látek fungicidů v brukvovité zelenině povolených v ČR a ve Spolkové republice Německo a na možnosti využití těchto látek při nízkoreziduální a bezreziduální produkci zeleniny. V případě kedluben byla rezidua hodnocena zvlášť v hlízách a v listech, protože při prodeji kedluben s natí mohou být požadovány analýzy reziduí pesticidů i z listů, které běžně obsahují více reziduí pesticidů.

  • Název v anglickém jazyce

    Integrated pest control in connection with the change of legislation (52): Regulation of pesticides in vegetable and fruit VIII. Fungicide residues in Brassica vegetables

  • Popis výsledku anglicky

    In experimental fields of kohlrabi, cauliflower and cabbage, the rate of degradation of the active ingredients of insecticides, fungicides and herbicides was evaluated between 2021 and 2023. This paper focuses on the dissipation dynamics of residues of fungicide active ingredients in brassica vegetables permitted in the Czech Republic and the Federal Republic of Germany and on the possibilities of using these ingredients in low-residue and non-residual vegetable production. In the case of kohlrabi, residues were evaluated separately in tubers and leaves, because when kohlrabi is sold with its leaves, pesticide residue analyses may be required also from leaves, which normally contain more pesticide residues.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK21020238" target="_blank" >QK21020238: Inovace integrované produkce zeleniny při změně spektra prostředků ochrany, zdokonaleném monitoringu škodlivých organismů a omezení rizik pesticidů v produktech</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů