Training School on Allium cryopreservation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F24%3A10177490" target="_blank" >RIV/00027006:_____/24:10177490 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.ecpgr.org/fileadmin/templates/ecpgr.org/upload/WORKING_GROUPS/Allium/Garli_CCS_Allium_TRAINING_SCHOOL_4days_agenda.pdf" target="_blank" >https://www.ecpgr.org/fileadmin/templates/ecpgr.org/upload/WORKING_GROUPS/Allium/Garli_CCS_Allium_TRAINING_SCHOOL_4days_agenda.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Training School on Allium cryopreservation
Popis výsledku v původním jazyce
The workshop aims to transfer the knowledge acquired by the Crop Research Institute Prague, and IPK Gatesleben cryopreservation teams to other institutions dealing with Allium cryopreservation. Three different approaches to garlic cryopreservation were introduced and trained: Cryopreservation of apical shoot tip from explants, apical shoot tip from bulbils, and of glove's basal plates. The course introduced a technique that can be applied to the specific plant material coming from in vitro or field conditions. The trained participants are known to apply the technique in their respective cryobanks. Furthermore, the participants are expected to apply new knowledge and skills to cryopreserve samples in garlic collections in their home institutes and their experience, results and advances will be compared.
Název v anglickém jazyce
Training School on Allium cryopreservation
Popis výsledku anglicky
The workshop aims to transfer the knowledge acquired by the Crop Research Institute Prague, and IPK Gatesleben cryopreservation teams to other institutions dealing with Allium cryopreservation. Three different approaches to garlic cryopreservation were introduced and trained: Cryopreservation of apical shoot tip from explants, apical shoot tip from bulbils, and of glove's basal plates. The course introduced a technique that can be applied to the specific plant material coming from in vitro or field conditions. The trained participants are known to apply the technique in their respective cryobanks. Furthermore, the participants are expected to apply new knowledge and skills to cryopreserve samples in garlic collections in their home institutes and their experience, results and advances will be compared.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Praha
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
14
Počet zahraničních účastníků
8
Typ akce podle státní přísl. účastníků
EUR - Evropská akce