Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Winter Wheat Šárka.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F99%3A2_3_147" target="_blank" >RIV/00027006:_____/99:2_3_147 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Winter Wheat Šárka.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vysoce výkonná krátkostébelná odrůda ozimé pšenice, vyšlechtěná ve spolupráci VÚRV Praha a ŠS Úhřetice, SELGEN, a.s. - potravinářská jakost B, vysoká krmná hodnota. Je zařazena jako kontrola ve Státních odrůdových zkouškách ÚKZÚZ. Odolnost k chorobám: Jerezistentní ke rzi plevové (9) a rzi travní (7-8). K této rzi, rase 11 má specifickou rezistenci. Je středně odolná ke rzi pšeničné (5-6) v polních podmínkách a vykazuje specifickou rezistenci k některým izolátům této rzi. Má dobrou odolnost vůči padlítravnímu, střední i vyšší odolnost k fuzarióze klasu (VÚRV Praha - Ruzyně - P. Bartoš). Jakost pekařská B5 - A6: Vykazuje nižší obsah mokrého lepku (21-22 %), ale vysoký obsah bílkovin (13 %). Sedimentační objem v prostředí SDS se pohyboval v rozmezí 4 2-52 ml (Hana: 46-62 ml), číslo poklesu 330-350 s. Měrný objem pečiva byl v průměru za dva roky zkoušení v SOZ 494 cm3 /100g. Odolnost k porůstání zrna v klase je dobrá. Mrazuvzdornost: Je vyšší, hodnocená stupněm 6; kritická teplota LT 50

  • Název v anglickém jazyce

    Winter Wheat Šárka.

  • Popis výsledku anglicky

    Vysoce výkonná krátkostébelná odrůda ozimé pšenice, vyšlechtěná ve spolupráci VÚRV Praha a ŠS Úhřetice, SELGEN, a.s. - potravinářská jakost B, vysoká krmná hodnota. Je zařazena jako kontrola ve Státních odrůdových zkouškách ÚKZÚZ. Odolnost k chorobám: Jerezistentní ke rzi plevové (9) a rzi travní (7-8). K této rzi, rase 11 má specifickou rezistenci. Je středně odolná ke rzi pšeničné (5-6) v polních podmínkách a vykazuje specifickou rezistenci k některým izolátům této rzi. Má dobrou odolnost vůči padlítravnímu, střední i vyšší odolnost k fuzarióze klasu (VÚRV Praha - Ruzyně - P. Bartoš). Jakost pekařská B5 - A6: Vykazuje nižší obsah mokrého lepku (21-22 %), ale vysoký obsah bílkovin (13 %). Sedimentační objem v prostředí SDS se pohyboval v rozmezí 4 2-52 ml (Hana: 46-62 ml), číslo poklesu 330-350 s. Měrný objem pečiva byl v průměru za dva roky zkoušení v SOZ 494 cm3 /100g. Odolnost k porůstání zrna v klase je dobrá. Mrazuvzdornost: Je vyšší, hodnocená stupněm 6; kritická teplota LT 50

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960996413" target="_blank" >EP0960996413: Vývoj nových metod šlechtitelského výběru u obilovin s využitím markerů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Genet. a Šlecht.

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1997

  • Číslo periodika v rámci svazku

    33

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus