Winter Wheat Šárka.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F99%3A2_3_147" target="_blank" >RIV/00027006:_____/99:2_3_147 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Winter Wheat Šárka.
Popis výsledku v původním jazyce
Vysoce výkonná krátkostébelná odrůda ozimé pšenice, vyšlechtěná ve spolupráci VÚRV Praha a ŠS Úhřetice, SELGEN, a.s. - potravinářská jakost B, vysoká krmná hodnota. Je zařazena jako kontrola ve Státních odrůdových zkouškách ÚKZÚZ. Odolnost k chorobám: Jerezistentní ke rzi plevové (9) a rzi travní (7-8). K této rzi, rase 11 má specifickou rezistenci. Je středně odolná ke rzi pšeničné (5-6) v polních podmínkách a vykazuje specifickou rezistenci k některým izolátům této rzi. Má dobrou odolnost vůči padlítravnímu, střední i vyšší odolnost k fuzarióze klasu (VÚRV Praha - Ruzyně - P. Bartoš). Jakost pekařská B5 - A6: Vykazuje nižší obsah mokrého lepku (21-22 %), ale vysoký obsah bílkovin (13 %). Sedimentační objem v prostředí SDS se pohyboval v rozmezí 4 2-52 ml (Hana: 46-62 ml), číslo poklesu 330-350 s. Měrný objem pečiva byl v průměru za dva roky zkoušení v SOZ 494 cm3 /100g. Odolnost k porůstání zrna v klase je dobrá. Mrazuvzdornost: Je vyšší, hodnocená stupněm 6; kritická teplota LT 50
Název v anglickém jazyce
Winter Wheat Šárka.
Popis výsledku anglicky
Vysoce výkonná krátkostébelná odrůda ozimé pšenice, vyšlechtěná ve spolupráci VÚRV Praha a ŠS Úhřetice, SELGEN, a.s. - potravinářská jakost B, vysoká krmná hodnota. Je zařazena jako kontrola ve Státních odrůdových zkouškách ÚKZÚZ. Odolnost k chorobám: Jerezistentní ke rzi plevové (9) a rzi travní (7-8). K této rzi, rase 11 má specifickou rezistenci. Je středně odolná ke rzi pšeničné (5-6) v polních podmínkách a vykazuje specifickou rezistenci k některým izolátům této rzi. Má dobrou odolnost vůči padlítravnímu, střední i vyšší odolnost k fuzarióze klasu (VÚRV Praha - Ruzyně - P. Bartoš). Jakost pekařská B5 - A6: Vykazuje nižší obsah mokrého lepku (21-22 %), ale vysoký obsah bílkovin (13 %). Sedimentační objem v prostředí SDS se pohyboval v rozmezí 4 2-52 ml (Hana: 46-62 ml), číslo poklesu 330-350 s. Měrný objem pečiva byl v průměru za dva roky zkoušení v SOZ 494 cm3 /100g. Odolnost k porůstání zrna v klase je dobrá. Mrazuvzdornost: Je vyšší, hodnocená stupněm 6; kritická teplota LT 50
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960996413" target="_blank" >EP0960996413: Vývoj nových metod šlechtitelského výběru u obilovin s využitím markerů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Genet. a Šlecht.
ISSN
—
e-ISSN
—
Svazek periodika
1997
Číslo periodika v rámci svazku
33
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—