Genetic parameter estimates for milk production traits of Holstein cattle
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F00%3A00000022" target="_blank" >RIV/00027014:_____/00:00000022 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Genetic parameter estimates for milk production traits of Holstein cattle
Popis výsledku v původním jazyce
Three data sets (56 842, 94 945 and 53 507 first, 30 045, 49 273 and 26 577 second, 15 433, 24 716 and 12 984 third lactations) were used for the estimation of genetic parameters for production traits of the Holstein breed in the Czech Republic. The analyses were carried out separately for milk, fat and protein yield using three-trait animal models considering the three lactations as three traits. The coefficients of heritability were in the rANGe 0.30-0.33, 0.26-0.29, 0.29-0.32 for milk yield, 0.24-0.28, 0.24-0.26, 0.24-0.27 for fat yield, 0.23-0.29, 0.22-0.27, 0.25-0.29 for protein yield in the first, second and third lactation, respectively. The genetic correlations were: 0.92-0.95, 0.86-0.95, 0.98-1.00 for milk, 0.92-0.95, 0.89-0.92, 0.98-0.99 forfat, 0.92-0.94, 0.86-0.94 and 0.98-1.00 for protein between the 1st and 2nd, the 1st and 3rd and the 2nd and 3rd lactations, respectively.
Název v anglickém jazyce
Genetic parameter estimates for milk production traits of Holstein cattle
Popis výsledku anglicky
Three data sets (56 842, 94 945 and 53 507 first, 30 045, 49 273 and 26 577 second, 15 433, 24 716 and 12 984 third lactations) were used for the estimation of genetic parameters for production traits of the Holstein breed in the Czech Republic. The analyses were carried out separately for milk, fat and protein yield using three-trait animal models considering the three lactations as three traits. The coefficients of heritability were in the rANGe 0.30-0.33, 0.26-0.29, 0.29-0.32 for milk yield, 0.24-0.28, 0.24-0.26, 0.24-0.27 for fat yield, 0.23-0.29, 0.22-0.27, 0.25-0.29 for protein yield in the first, second and third lactation, respectively. The genetic correlations were: 0.92-0.95, 0.86-0.95, 0.98-1.00 for milk, 0.92-0.95, 0.89-0.92, 0.98-0.99 forfat, 0.92-0.94, 0.86-0.94 and 0.98-1.00 for protein between the 1st and 2nd, the 1st and 3rd and the 2nd and 3rd lactations, respectively.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Acta fytotechnica et zootechnica. 3, Suppl.
ISBN
80-7137-748-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárska univerzita
Místo vydání
Slovenská republika
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—