Comparison of several pig breeds in fattening and meat quality in some experimental condition of a Czech region.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F00%3A00000044" target="_blank" >RIV/00027014:_____/00:00000044 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison of several pig breeds in fattening and meat quality in some experimental condition of a Czech region.
Popis výsledku v původním jazyce
Comparison of several pig breeds in fattening and meat quality in some experimental condition of a Czech region The (LWxL)xH breed was the best followed by (LWxL)x(BLxD). The content of intramuscular fat in m.l.l.t. was lower in hybrids of LW (imported),BL and D breeds (1.3-1.7% unlike 1.7-1.9%), all in father positions. The young boars of (LWxL)xCMP breed absolutely best in daily gains, feed consumption and lean meat, however, the lowest in the content of dry matter, protein and intramuscular fat of m.l.l.t. (1.1%), and also the lowest in the evaluation of all sensorial criteria.
Název v anglickém jazyce
Comparison of several pig breeds in fattening and meat quality in some experimental condition of a Czech region.
Popis výsledku anglicky
Comparison of several pig breeds in fattening and meat quality in some experimental condition of a Czech region The (LWxL)xH breed was the best followed by (LWxL)x(BLxD). The content of intramuscular fat in m.l.l.t. was lower in hybrids of LW (imported),BL and D breeds (1.3-1.7% unlike 1.7-1.9%), all in father positions. The young boars of (LWxL)xCMP breed absolutely best in daily gains, feed consumption and lean meat, however, the lowest in the content of dry matter, protein and intramuscular fat of m.l.l.t. (1.1%), and also the lowest in the evaluation of all sensorial criteria.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP7114" target="_blank" >EP7114: Vliv genetické konstrukce na kvalitativní znaky a ekonomiku produkce jatečných prasat.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Quality of meat and fat in pigs as affected by genetics and nutrition., EAAP publication No. 100, 2000 Zurich
ISBN
90-74134-74-2
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Počet stran knihy
—
Název nakladatele
Wageningen Pers
Místo vydání
Wageningen Pers
Kód UT WoS kapitoly
—