Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita masa u přeštického černostrakatého plemene prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43895929" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43895929 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita masa u přeštického černostrakatého plemene prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ve sledovaném souboru byla zjištěna u plemene přeštické černostrakaté při výkrmu ve standardních podmínkách nižší růstová intenzita, časný a intenzivnější vývoj tukové tkáně a nižší hodnota jatečně upraveného těla. Tato skutečnost je pro původní plemena prasat charakteristická. Se zvyšující se porážkovou hmotností se zvyšovala průměrná výška hřbetního tuku, hmotnost hlavních masitých částí i boku a plocha MLLT. Podíl svaloviny klesal. Kvalita masa byla hodnocena velmi pozitivně. Maso nejtěžší hmotnostní kategorie bylo tmavší a mělo nejvyšší podíl intramuskulárního tuku. Doporučená hodnota (2,5 %) byla dosažena ve všech sledovaných hmotnostních kategoriích (2,51-3,05 %).

  • Název v anglickém jazyce

    Meat quality in Black-Pied breed pigs

  • Popis výsledku anglicky

    Lower growth ability, early and higher adipose tissue development and lower carcass value were characteristic of Prestice Black-Pied breed during fattening in standard rearing conditions. These findings are typical for native breeds of pigs. With increasing slaughter weight average backfat thickness, weight of meat cuts and belly and loin eye area were increasing, and lean meat content was decreasing. Meat quality received a very positive evaluation. The meat of the heaviest weight category was darker, with the highest intramuscular fat content. The recommended value of intramuscular fat content (2.5%) was reached in all studied weight categories (2.51?3.05%).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Kvalita mäsa / Meat Quality; Medzinárodná vedecká konferencia / International Scientific Conference

  • ISBN

    978-80-552-1678-2

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    127-131

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 6. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku