Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalitativní ukazatele stehenní svaloviny jehňat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00183209" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00183209 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalitativní ukazatele stehenní svaloviny jehňat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo zhodnotit obsah intramuskulárního tuku, hodnotu pH a změnu barvy ve stehenní svalovině (M. quadriceps femoris) jehněčího masa v závislosti na vybraných plemenech, věku zvířat v době porážky a hmotnosti jatečně opracovaného těla. Do pokusu bylo zahrnuto 30 beránků tří plemen ( Suffolk, Oxford Down a Zwartbles). Rozdíly obsahu intramuskulárního tuku byly průkazné (P<0,05) mezi plemeny Zwartbles (1,56 %) a Suffolk (2,93 %), resp. Oxford Down (2,86 %). Také byly prokázány průkazné rozdíly (P<0,05) v obsahu vnitrosvalového tuku mezi skupinami zvířat s odlišným věkem v době porážky. U parametru světlosti L* je naznačena závislost (P>0,05) mezi sledovanými skupinami ve vztahu k typu plemene, věku v době porážky a hmotnosti jatečně opracovaného těla.

  • Název v anglickém jazyce

    The Qualitative Parameters of Thigh Muscle of Lambs

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of study was to evaluate the content of intramuscular fat, the value pH and the changes colour parameters of thigh muscle in lamb meat in dependence of selected breeds, age at the time of the slaughter and the weight of carcass. 30 lambs were divided into 3 breeds (Suffolk, Oxford Down and Zwartbles) in the experiment. The content of intramuscular fat in thigh muscle were statistically significantly (P<0.05) between breed Zwartbles (1.56 %) and Suffolk (2.93 %), Oxford Down (2.86 %).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Animal Breeding 2012

  • ISBN

    978-80-7157-224-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    172-176

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Mendelu v Brně

  • Datum konání akce

    10. 1. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku