Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Meat quality characteristics of lambs of three organically raised breeds

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00190335" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00190335 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2012.03.004" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2012.03.004</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2012.03.004" target="_blank" >10.1016/j.meatsci.2012.03.004</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Meat quality characteristics of lambs of three organically raised breeds

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Carcass and meat (muscullus quadriceps femoris [MQF]) quality characteristics were evaluated in ten lambs per each of Zwartbles (ZW), Suffolk (SF) and Oxford Down (OD) breeds, raised organically and slaughtered at a mean live weight of 38 kg. Meat of ZWlambs had lower collagen, myoglobin and intramuscular fat content than OD lambs, and lower tenderness and juiciness scores in comparison with OD and SF lambs. Despite a low polyunsaturated/saturated fatty acid ratio (0.13 in all three breeds; P>0.05), meat of the pasture-fattened lambs can be considered a dietetically superior food with very favourable (0.85--0.88;P>0.05) polyunsaturated fatty acid ratio, and containing per 100 g of muscle on average 62 mg of EPA+DHA (differences between breeds not significant, P>0.05) and no more than 20 mg of dietetically unfavourable arachidonic acid.

  • Název v anglickém jazyce

    Meat quality characteristics of lambs of three organically raised breeds

  • Popis výsledku anglicky

    Carcass and meat (muscullus quadriceps femoris [MQF]) quality characteristics were evaluated in ten lambs per each of Zwartbles (ZW), Suffolk (SF) and Oxford Down (OD) breeds, raised organically and slaughtered at a mean live weight of 38 kg. Meat of ZWlambs had lower collagen, myoglobin and intramuscular fat content than OD lambs, and lower tenderness and juiciness scores in comparison with OD and SF lambs. Despite a low polyunsaturated/saturated fatty acid ratio (0.13 in all three breeds; P>0.05), meat of the pasture-fattened lambs can be considered a dietetically superior food with very favourable (0.85--0.88;P>0.05) polyunsaturated fatty acid ratio, and containing per 100 g of muscle on average 62 mg of EPA+DHA (differences between breeds not significant, P>0.05) and no more than 20 mg of dietetically unfavourable arachidonic acid.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06108" target="_blank" >2B06108: Využití pastvy přežvýkavců v oblastech LFA k trvalému zlepšování podmínek životního prostředí.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Meat Science

  • ISSN

    0309-1740

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    91

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    499-505

  • Kód UT WoS článku

    304296300018

  • EID výsledku v databázi Scopus