Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of dietary sunflower, linseed or fish oil on cholesterol and fatty acid content in turkey meat.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A23200037" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:23200037 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of dietary sunflower, linseed or fish oil on cholesterol and fatty acid content in turkey meat.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Total cholesterol and 15 fatty acids were determined in breast meat (BM) and thigh meat (TM) of BUT Big 6 turkeys fed either a control diet (C) or diets enriched with sunflower oil (S), linseed oil (L) and fish oil (F), respectively. The L-diet as compared to the C-diet decreased (P<0.05) cholesterol content in BM of both males (40.7 vs. 57.3 mg/100 g) and females (51.9 vs. 57.3 mg/100 g), and in TM of males (71.1 vs. 84.4 - 85.5 mg/100 g). The ratio of n-6/n-3 PUFA (polyunsaturated fatty acids) in BM and TM of L-turkeys of both sexes (1.3 and 0.9 - 1.0, respectively) was not different (P>0.05) from corresponding tissues of F-groups. The content of very long chain n-3 PUFA was in BM and in TM of L-turkeys lower P<0.05) than in F-birds (67 vs. 116 and 151 vs. 254 mg/100 g).

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of dietary sunflower, linseed or fish oil on cholesterol and fatty acid content in turkey meat.

  • Popis výsledku anglicky

    Total cholesterol and 15 fatty acids were determined in breast meat (BM) and thigh meat (TM) of BUT Big 6 turkeys fed either a control diet (C) or diets enriched with sunflower oil (S), linseed oil (L) and fish oil (F), respectively. The L-diet as compared to the C-diet decreased (P<0.05) cholesterol content in BM of both males (40.7 vs. 57.3 mg/100 g) and females (51.9 vs. 57.3 mg/100 g), and in TM of males (71.1 vs. 84.4 - 85.5 mg/100 g). The ratio of n-6/n-3 PUFA (polyunsaturated fatty acids) in BM and TM of L-turkeys of both sexes (1.3 and 0.9 - 1.0, respectively) was not different (P>0.05) from corresponding tissues of F-groups. The content of very long chain n-3 PUFA was in BM and in TM of L-turkeys lower P<0.05) than in F-birds (67 vs. 116 and 151 vs. 254 mg/100 g).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    16th European Symposium on the Quality of Poultry Meat

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    472-478

  • Název nakladatele

    World´s Poultry Science Association

  • Místo vydání

    France

  • Místo konání akce

    Saint-Brieuc; France

  • Datum konání akce

    23. 9. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku