Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Arachidonová kyselina v drůbežím a rybím mase

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00056525" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00056525 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Arachidonic acid and long-chain n-3 polyunsaturated fatty acid contents in meat of selected poultry and fish species in relation to dietary fat sources

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Arachidonic acid (AA) content, long-chain n-3 polyunsaturated fatty acid (PUFA) equivalent (LCE; calculated as 0.15 x linolenic acid [LA] + eicosapentaenoic acid [EPA] + docosahexaenoic acid [DHA]), and PUFA n-6/PUFA n-3 ratio was determined in meat (breast meat [BM], thigh meat [TM] and fillets [F], respectively) within four sets of chickens, five sets of turkeys, one set of common carp and four sets of rainbow trout, fed either the commercial diet or the diets with manipulated PUFAn-3 and PUFAn-6 content. AA content was within the range of 20 mg/100 g (F of rainbow trout fed the diet with linseed oil, LO) to 138 mg/100 g (TM of chickens fed restrictively the diet based on maize to the age of 90 days). AA content in BM of turkeys fed the diet with LOor fish oil (FO) did not differ (P>0.05) from rainbow trout F. LCE was in the range 16 mg/100 g (BM of turkeys fed a commercial feed mixture) to 681 mg/100 g (F of rainbow trout fed a commercial feed mixture). As regards BM, only turkeys

  • Název v anglickém jazyce

    Arachidonic acid and long-chain n-3 polyunsaturated fatty acid contents in meat of selected poultry and fish species in relation to dietary fat sources

  • Popis výsledku anglicky

    Arachidonic acid (AA) content, long-chain n-3 polyunsaturated fatty acid (PUFA) equivalent (LCE; calculated as 0.15 x linolenic acid [LA] + eicosapentaenoic acid [EPA] + docosahexaenoic acid [DHA]), and PUFA n-6/PUFA n-3 ratio was determined in meat (breast meat [BM], thigh meat [TM] and fillets [F], respectively) within four sets of chickens, five sets of turkeys, one set of common carp and four sets of rainbow trout, fed either the commercial diet or the diets with manipulated PUFAn-3 and PUFAn-6 content. AA content was within the range of 20 mg/100 g (F of rainbow trout fed the diet with linseed oil, LO) to 138 mg/100 g (TM of chickens fed restrictively the diet based on maize to the age of 90 days). AA content in BM of turkeys fed the diet with LOor fish oil (FO) did not differ (P>0.05) from rainbow trout F. LCE was in the range 16 mg/100 g (BM of turkeys fed a commercial feed mixture) to 681 mg/100 g (F of rainbow trout fed a commercial feed mixture). As regards BM, only turkeys

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Agricultural and Food Chemistry

  • ISSN

    0021-8561

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    53

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    6804-6812

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus