Porážková hmotnost, pohlaví a zmasilost prasat ve vztahu k utváření masitých částí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F00%3A00000145" target="_blank" >RIV/00027014:_____/00:00000145 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Porážková hmotnost, pohlaví a zmasilost prasat ve vztahu k utváření masitých částí
Popis výsledku v původním jazyce
Byly hodnoceny výsledky analýz jatečných těl prasat z běžné produkce jatečných zvířat.Byly sledovány nejdůležitějšíjatečné partie, tj. krkovice, pečeně, plec a kýta. Výsledky byly tříděny podle porážkové hmotnosti, pohlaví a zmasilosti zvířat. Při této kvantifikci uvedených vlivů se jako nejvýznamější faktor působící na utváření nejcennějších jatečných partií prokázal vliv celkové zmasilosti zvířat.
Název v anglickém jazyce
Slaughter weight, sex and meatiness of pigs in relation to conformation of meat parts
Popis výsledku anglicky
Carcasses of final hybrids from common pig fattening operations were evaluated. The composition of the most important carcass cuts (neck,loin,shoulder and ham)were observed. Effects of slaughter weght,sex and meatiness were investigated. General meatiness appeared the most significant factor affecting the composition of valuable carcass cuts.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků z III. Mezinárodní vědecké konference
ISBN
80-7040-423-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
JU v Českých Budějovicích
Místo vydání
JU v Českých Budějovicích
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—