Impact of selection of dual purpose cattle on secondary traits
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F01%3A00000049" target="_blank" >RIV/00027014:_____/01:00000049 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Impact of selection of dual purpose cattle on secondary traits
Popis výsledku v původním jazyce
The selection of dual purpose cattle is simulated by selection indices. In includes milk (amount of milk milk protein) and beef production (daily gain valuable meat cuts growth capacity feed conversion) and secondary traits (fertility longevity mastitiscalving difficulty). Partial breeding values for traits are combined into selection indices. Economic values of 1 1.5 2 and 4 multiples of results of the profit function are assigned to secondary traits in the indices. In the case of basic variaasic variant the genetic gain of milk production is 58 kg and effects of selection on milk and beef production and secondary traits are at a ratio 81:20: -1 The most important traits in the indices are amount of milk feed conversion milk protein content and dailygain., Most secondary traits show worse values., In the case of 1.,5 multiple overvaluation of secondary traits the genetic gain is 51 kg milk and ratios of selection are 72:19:9., In the case of 2 multiple overvaluation the genetic gain
Název v anglickém jazyce
Impact of selection of dual purpose cattle on secondary traits
Popis výsledku anglicky
The selection of dual purpose cattle is simulated by selection indices. In includes milk (amount of milk milk protein) and beef production (daily gain valuable meat cuts growth capacity feed conversion) and secondary traits (fertility longevity mastitiscalving difficulty). Partial breeding values for traits are combined into selection indices. Economic values of 1 1.5 2 and 4 multiples of results of the profit function are assigned to secondary traits in the indices. In the case of basic variaasic variant the genetic gain of milk production is 58 kg and effects of selection on milk and beef production and secondary traits are at a ratio 81:20: -1 The most important traits in the indices are amount of milk feed conversion milk protein content and dailygain., Most secondary traits show worse values., In the case of 1.,5 multiple overvaluation of secondary traits the genetic gain is 51 kg milk and ratios of selection are 72:19:9., In the case of 2 multiple overvaluation the genetic gain
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP7166" target="_blank" >EP7166: Šlechtitelské postupy u českého strakatého skotu s využitím genetické variability pro tvorbu stád diferencovaného užitkového typu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Animal Science
ISSN
1212-1819
e-ISSN
—
Svazek periodika
46
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
134-138
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—