Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Impact of selection of dual purpose cattle on secondary traits

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F01%3A00000049" target="_blank" >RIV/00027014:_____/01:00000049 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Impact of selection of dual purpose cattle on secondary traits

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The selection of dual purpose cattle is simulated by selection indices. In includes milk (amount of milk milk protein) and beef production (daily gain valuable meat cuts growth capacity feed conversion) and secondary traits (fertility longevity mastitiscalving difficulty). Partial breeding values for traits are combined into selection indices. Economic values of 1 1.5 2 and 4 multiples of results of the profit function are assigned to secondary traits in the indices. In the case of basic variaasic variant the genetic gain of milk production is 58 kg and effects of selection on milk and beef production and secondary traits are at a ratio 81:20: -1 The most important traits in the indices are amount of milk feed conversion milk protein content and dailygain., Most secondary traits show worse values., In the case of 1.,5 multiple overvaluation of secondary traits the genetic gain is 51 kg milk and ratios of selection are 72:19:9., In the case of 2 multiple overvaluation the genetic gain

  • Název v anglickém jazyce

    Impact of selection of dual purpose cattle on secondary traits

  • Popis výsledku anglicky

    The selection of dual purpose cattle is simulated by selection indices. In includes milk (amount of milk milk protein) and beef production (daily gain valuable meat cuts growth capacity feed conversion) and secondary traits (fertility longevity mastitiscalving difficulty). Partial breeding values for traits are combined into selection indices. Economic values of 1 1.5 2 and 4 multiples of results of the profit function are assigned to secondary traits in the indices. In the case of basic variaasic variant the genetic gain of milk production is 58 kg and effects of selection on milk and beef production and secondary traits are at a ratio 81:20: -1 The most important traits in the indices are amount of milk feed conversion milk protein content and dailygain., Most secondary traits show worse values., In the case of 1.,5 multiple overvaluation of secondary traits the genetic gain is 51 kg milk and ratios of selection are 72:19:9., In the case of 2 multiple overvaluation the genetic gain

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP7166" target="_blank" >EP7166: Šlechtitelské postupy u českého strakatého skotu s využitím genetické variability pro tvorbu stád diferencovaného užitkového typu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    134-138

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus