Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

In vivo assessment of meatiness and fattiness of Charollais ram-lambs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F01%3A00000102" target="_blank" >RIV/00027014:_____/01:00000102 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    In vivo assessment of meatiness and fattiness of Charollais ram-lambs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The results was gained with a set of total 83 Charollais ram-lambs. The examined characteristics of carcass quality were adjusted according to effect of flock and year (jointed), litter size, age and live weight at slaughter. The effect of live weight had the highest impact on observed carcass quality traits UMLTLA and CMLTLA showed the similar residual correlation coefficient to other characteristics of carcass quality measured after slaughter. UMLTLA was even closely correlated to the percentage of mntage of meat in leg (rrp=0,451; P<0.001) than CMLTLA (rrp=0,407; P<0.001). Residual phenotypic correlation coefficient between UMLTLA and CMLTLA was (rrp=0,687 (P<0.001). The percentage of legs in carcass did not show any significant correlations to other carcass quality traits. Ultrasonically measured back fat thickness was slightly correlated with subjective classification of carcass fattiness.(rrp=0,312; P<0.01) and moderately correlated with percentage of kidney fat in carcass (rrp=0

  • Název v anglickém jazyce

    In vivo assessment of meatiness and fattiness of Charollais ram-lambs

  • Popis výsledku anglicky

    The results was gained with a set of total 83 Charollais ram-lambs. The examined characteristics of carcass quality were adjusted according to effect of flock and year (jointed), litter size, age and live weight at slaughter. The effect of live weight had the highest impact on observed carcass quality traits UMLTLA and CMLTLA showed the similar residual correlation coefficient to other characteristics of carcass quality measured after slaughter. UMLTLA was even closely correlated to the percentage of mntage of meat in leg (rrp=0,451; P<0.001) than CMLTLA (rrp=0,407; P<0.001). Residual phenotypic correlation coefficient between UMLTLA and CMLTLA was (rrp=0,687 (P<0.001). The percentage of legs in carcass did not show any significant correlations to other carcass quality traits. Ultrasonically measured back fat thickness was slightly correlated with subjective classification of carcass fattiness.(rrp=0,312; P<0.01) and moderately correlated with percentage of kidney fat in carcass (rrp=0

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP9329" target="_blank" >EP9329: Optimalizace hybridizačního programu u ovcí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    275-280

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus