Susceptibility of intestinal and enteropathogenic bacteria to caprylic and capric acid
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F01%3A00000180" target="_blank" >RIV/00027014:_____/01:00000180 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Susceptibility of intestinal and enteropathogenic bacteria to caprylic and capric acid
Popis výsledku v původním jazyce
The antimicrobial activity of caprylic and capric acid was intestigated in pure cultures of 10 strains of bacteria isolated from the digestive tract of monogastric animals (5 rabbit isolates), 10 strains of enteropathogenic bacteria, and in incubations of the rabbit caecal contents. Both caprylic and capric acid inhibited production of volatile fatty acids and gas. and increased production of lactate in incubations of the rabbit caecal contents. The inhibitory effects of both acids were similar. In caecr. In caecal incubations, effects of caprylic and capric acid were more pronounced that those of oleic, palmitic and stearic acid. It can be concluded that caprylic and capric acid are efficient antimicrobials both in pure bacterial cultures grown on glucose and in digesta samples incubated in vitro.In our opinion, both acids are usable as feed additives for young rabbits in the post-weaning period.
Název v anglickém jazyce
Susceptibility of intestinal and enteropathogenic bacteria to caprylic and capric acid
Popis výsledku anglicky
The antimicrobial activity of caprylic and capric acid was intestigated in pure cultures of 10 strains of bacteria isolated from the digestive tract of monogastric animals (5 rabbit isolates), 10 strains of enteropathogenic bacteria, and in incubations of the rabbit caecal contents. Both caprylic and capric acid inhibited production of volatile fatty acids and gas. and increased production of lactate in incubations of the rabbit caecal contents. The inhibitory effects of both acids were similar. In caecr. In caecal incubations, effects of caprylic and capric acid were more pronounced that those of oleic, palmitic and stearic acid. It can be concluded that caprylic and capric acid are efficient antimicrobials both in pure bacterial cultures grown on glucose and in digesta samples incubated in vitro.In our opinion, both acids are usable as feed additives for young rabbits in the post-weaning period.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Cost Action 848
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
62-62
Název nakladatele
Institute for Small Animal Research
Místo vydání
Gödöllö, HU
Místo konání akce
Gödöllö, HU
Datum konání akce
29. 6. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—