Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Susceptibility of intestinal and enteropathogenic bacteria to caprylic and capric acid

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F01%3A00000180" target="_blank" >RIV/00027014:_____/01:00000180 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Susceptibility of intestinal and enteropathogenic bacteria to caprylic and capric acid

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The antimicrobial activity of caprylic and capric acid was intestigated in pure cultures of 10 strains of bacteria isolated from the digestive tract of monogastric animals (5 rabbit isolates), 10 strains of enteropathogenic bacteria, and in incubations of the rabbit caecal contents. Both caprylic and capric acid inhibited production of volatile fatty acids and gas. and increased production of lactate in incubations of the rabbit caecal contents. The inhibitory effects of both acids were similar. In caecr. In caecal incubations, effects of caprylic and capric acid were more pronounced that those of oleic, palmitic and stearic acid. It can be concluded that caprylic and capric acid are efficient antimicrobials both in pure bacterial cultures grown on glucose and in digesta samples incubated in vitro.In our opinion, both acids are usable as feed additives for young rabbits in the post-weaning period.

  • Název v anglickém jazyce

    Susceptibility of intestinal and enteropathogenic bacteria to caprylic and capric acid

  • Popis výsledku anglicky

    The antimicrobial activity of caprylic and capric acid was intestigated in pure cultures of 10 strains of bacteria isolated from the digestive tract of monogastric animals (5 rabbit isolates), 10 strains of enteropathogenic bacteria, and in incubations of the rabbit caecal contents. Both caprylic and capric acid inhibited production of volatile fatty acids and gas. and increased production of lactate in incubations of the rabbit caecal contents. The inhibitory effects of both acids were similar. In caecr. In caecal incubations, effects of caprylic and capric acid were more pronounced that those of oleic, palmitic and stearic acid. It can be concluded that caprylic and capric acid are efficient antimicrobials both in pure bacterial cultures grown on glucose and in digesta samples incubated in vitro.In our opinion, both acids are usable as feed additives for young rabbits in the post-weaning period.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Cost Action 848

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    62-62

  • Název nakladatele

    Institute for Small Animal Research

  • Místo vydání

    Gödöllö, HU

  • Místo konání akce

    Gödöllö, HU

  • Datum konání akce

    29. 6. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku