Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of feeding supplemental copper on performance, fatty acid profile and cholesterol of meat, and on oxidative stability of meat rabbits

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F01%3A00000201" target="_blank" >RIV/00027014:_____/01:00000201 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of feeding supplemental copper on performance, fatty acid profile and cholesterol of meat, and on oxidative stability of meat rabbits

  • Popis výsledku v původním jazyce

    One hundred and four rabbits, 5 weeks old at the beginning of the experiment, were divided into four groups according to feed additive treatment. Rabbits of the 1st, 2nd, 3rd and 4th group were fed a basal granulated feed (control), basal feed supplemented with CuSO4.5H2O at 50 mg Cu.kg-1, basal feed supplemented with 150 mg Cu.kg-1, and the same feed supplemented with 100 mg.kg-1 vitamin E, respectively. Addition of Cu at 150 mg.kg-1 non-significantly increased weight gain by 9.1%. This effect was thet was the most pronouced in the first 2 weeks of fattening. In rabbits fed the highest amount of additives the lowest mortality was observed (7.7% vs 19.2% in the control). Rabbits were slaughtered at the age of 11 weeks. Neither treatment influenced proportions of saturated, monounsaturated and polyunsaturated fatty acids in lipids extracted from the loin and hindleg muscles. Effects of copper added at 50 mg.kg-1 were marginal. Copper had no effect on the oxidative stability of meat, me

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of feeding supplemental copper on performance, fatty acid profile and cholesterol of meat, and on oxidative stability of meat rabbits

  • Popis výsledku anglicky

    One hundred and four rabbits, 5 weeks old at the beginning of the experiment, were divided into four groups according to feed additive treatment. Rabbits of the 1st, 2nd, 3rd and 4th group were fed a basal granulated feed (control), basal feed supplemented with CuSO4.5H2O at 50 mg Cu.kg-1, basal feed supplemented with 150 mg Cu.kg-1, and the same feed supplemented with 100 mg.kg-1 vitamin E, respectively. Addition of Cu at 150 mg.kg-1 non-significantly increased weight gain by 9.1%. This effect was thet was the most pronouced in the first 2 weeks of fattening. In rabbits fed the highest amount of additives the lowest mortality was observed (7.7% vs 19.2% in the control). Rabbits were slaughtered at the age of 11 weeks. Neither treatment influenced proportions of saturated, monounsaturated and polyunsaturated fatty acids in lipids extracted from the loin and hindleg muscles. Effects of copper added at 50 mg.kg-1 were marginal. Copper had no effect on the oxidative stability of meat, me

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Archives of Animal Nutrition

  • ISSN

    0003-942X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    54

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    329-339

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus