Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv vyšších dávek síranu měďnatého na zdraví a užitkovost brojlerových králíků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F00%3A00001318" target="_blank" >RIV/60460709:41210/00:00001318 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv vyšších dávek síranu měďnatého na zdraví a užitkovost brojlerových králíků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Broiler Hyplus rabbits, 33 days of age at the beginning of the experiment, were divided into 4 groups, 26 rabbits each. In treated groups, feed ofrabbits was supplemented by CuSO4 . 5H2O at 50 and 150 mg Cu/kg. In one ofthe treated groups, rabbits received also vitamin E at 100 mg/kg. Weight gains in treated groups were non-significantly higher than in the control group. No effect of aditives on feed conversion, mortality, dressing percentage and cholesterol content in meat was found. In copper-fed rabbits, only very small increase of copper in meat was observed. On the other hand, the Cu concentration in liver was as high as 299 mg/kg in treated groups. Feeding of Cu-free feed to these rabbits for 5 days decreased hepatic Cu only to a small extent. The oxidation stability of meat (measured by means of the thiobarbiturate test) in rabits receiving vitamin E was significantly improved. Less Eimeria oocysts facces of Cu-fed rabbits than in controls was found.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of dietary supplementation with copper sulphate pentahydrate on broiler rabbit performance and health

  • Popis výsledku anglicky

    Broiler Hyplus rabbits, 33 days of age at the beginning of the experiment, were divided into 4 groups, 26 rabbits each. In treated groups, feed ofrabbits was supplemented by CuSO4 . 5H2O at 50 and 150 mg Cu/kg. In one ofthe treated groups, rabbits received also vitamin E at 100 mg/kg. Weight gains in treated groups were non-significantly higher than in the control group. No effect of aditives on feed conversion, mortality, dressing percentage and cholesterol content in meat was found. In copper-fed rabbits, only very small increase of copper in meat was observed. On the other hand, the Cu concentration in liver was as high as 299 mg/kg in treated groups. Feeding of Cu-free feed to these rabbits for 5 days decreased hepatic Cu only to a small extent. The oxidation stability of meat (measured by means of the thiobarbiturate test) in rabits receiving vitamin E was significantly improved. Less Eimeria oocysts facces of Cu-fed rabbits than in controls was found.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Zborník z medzinárodne vedeckej konferencie IV. dni výživy a veterinárnej dietetiky

  • ISBN

    80-88986-16-1

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárského lekárstva v Košiciach, katedra výž

  • Místo vydání

    Košice

  • Kód UT WoS kapitoly