Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv Cu a vitamímu E na obsah mastných kyselin a cholesterolu v prsním svalstvu brojlerových kuřat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00004169" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00004169 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv Cu a vitamímu E na obsah mastných kyselin a cholesterolu v prsním svalstvu brojlerových kuřat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pokus byl zaměřen na stanovení vlivu krmných směsí s řepkovým olejem, vitaminem E a doplňkem CuSO4.5H2O na složení a obsah mastných kyselin a cholesterolu v prsním svalstvu brojlerových kuřat. Do pokusu bylo zařazeno 600 ks jednodenních brojlerových kohoutků rozdělených do 4 skupin. Kuřata první a druhé skupiny byla krmena směsí obsahující 13 a 35 mg Cu/kg. Kuřata 3. skupiny dostávala krmnou směs se 175 mg Cu od 1. do 14. dne věku, později 35 mg Cu. Kuřata 4. skupiny měla 175 mg Cu/kg směsi po celý pokus. Obsah cholesterolu v prsním svalstvu kuřat 3. skupiny byl signifikantně nižší než ve skupině kontrolní. Nebyl zjištěn větší vliv doplňků mědi na profil mastných kyselin.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Cu and vitamine E of faty acids and cholesterol content in broiler chicken breast meat

  • Popis výsledku anglicky

    The experiment was conducted to determine of effect of feed mixtures with rapeseed oil, vitamin E and supplement of copper sulphate pentahydrate on fatty acids and cholesterol profile of breast meat. Six hundred day-old male chickens were divided into 4groups of experiment. Chickens of the 1st and 2nd group were fed diets containing 13 and 35 mg Cu/kg , respectively. Chickens of the 3rd group were fed the feed with 175 mgCu from the 1st to the 14 th day of age, then the feed with 35 mg Cu/kg. Chickensof the 4th group were fed the former feed to the end of the experiment. Cholesterol concentration in breast muscles of chickens of the 3rd group was significantly lower than in control chickens. There was no important effect of Cu supplementation on thefatty acid profile.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - XXIX. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    80-7157-571-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    27

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    6. 3. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku