Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of dietary rapeseed oil, vitamin E and copper on cholesterol and fatty acids content in broiler chicken meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002790" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002790 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of dietary rapeseed oil, vitamin E and copper on cholesterol and fatty acids content in broiler chicken meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of wheat-corn-soybean meal diet with 5% of rapeseed oil, 50 mg per kg of vitamin E and different supplemets of Cu as copper sulphate pentahydrate and/or bioplex on contents of cholesterol and composition of fatty acids in brestmeat of broiler´s cockerels was studied. The experiment involved 600 broiler chickens. 1-day-old broiler chickens were randomly divided to 4 groups and fed with mixtures containing: I. - control (no Cu added), II. - 35 mg.kg-1 Cu as CuSO4.5H2O, III. - 175 mg.kg-1 Cu asCuSO4.5H2O, IV. - 175 mg.kg-1 Cu as bioplex. Broiler chickens were slaughtered at 42 days of age. Copper supplement reduced the cholesterol content by 24,9%. Compared to the control group (656 mg.kg-1 wet tissue) the cholesterol was significantly (P<0,05) lower in the group IV (493 mg.kg-1 ). The supplement of Cu significantly decreased the concentration of unsaturated fatty acids (PUFA) in III and IV groups (25,9 and 26,02%) compared to the control and group II. Total SFA (saturated fat

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of dietary rapeseed oil, vitamin E and copper on cholesterol and fatty acids content in broiler chicken meat

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of wheat-corn-soybean meal diet with 5% of rapeseed oil, 50 mg per kg of vitamin E and different supplemets of Cu as copper sulphate pentahydrate and/or bioplex on contents of cholesterol and composition of fatty acids in brestmeat of broiler´s cockerels was studied. The experiment involved 600 broiler chickens. 1-day-old broiler chickens were randomly divided to 4 groups and fed with mixtures containing: I. - control (no Cu added), II. - 35 mg.kg-1 Cu as CuSO4.5H2O, III. - 175 mg.kg-1 Cu asCuSO4.5H2O, IV. - 175 mg.kg-1 Cu as bioplex. Broiler chickens were slaughtered at 42 days of age. Copper supplement reduced the cholesterol content by 24,9%. Compared to the control group (656 mg.kg-1 wet tissue) the cholesterol was significantly (P<0,05) lower in the group IV (493 mg.kg-1 ). The supplement of Cu significantly decreased the concentration of unsaturated fatty acids (PUFA) in III and IV groups (25,9 and 26,02%) compared to the control and group II. Total SFA (saturated fat

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    50th Annnual meeting of the European Association for Animal Production

  • ISBN

    0071-2477

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    104-105

  • Název nakladatele

    Book of abstracts

  • Místo vydání

    Budapest

  • Místo konání akce

    Budapest, Hungary

  • Datum konání akce

    1. 1. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku