Faktory ovlivňující obsah fenolických kyselin u vybraných pícnin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F01%3A00000211" target="_blank" >RIV/00027014:_____/01:00000211 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Faktory ovlivňující obsah fenolických kyselin u vybraných pícnin
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem bylo posoudit obsahy fenolických kyselin u tří odůd trav a u tří odrůd jetele lučního v různém stádiu vývoje a při rozdílném způsobu konzervace. Obsah kyselin byl vyšší u trav než u jetele a u čerstvé hmoty než u sena nebo siláže.
Název v anglickém jazyce
Factors affecting phenolic acids levels in some grasses and red clover
Popis výsledku anglicky
The aim was to determine phenolic acids (PA) at three grass varieties and three red clover varieties at different maturity and at different technology of preservation. PA were higher in grasses than in red clover and at fresh matter than silage and hay.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA523%2F00%2F0567" target="_blank" >GA523/00/0567: Fytoestrogeny vojtěšky jako rizikový faktor výživy hospodářských zvířat: výskyt, distribuce, změny během silážování</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Biologicky aktivní fenolické látky v zemědělských plodinách.
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
18-23
Název nakladatele
Výzkumný ústav rostlinné výroby
Místo vydání
Praha-Ruzyně
Místo konání akce
Praha-Ruzyně
Datum konání akce
7. 11. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—