Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of machine milking on dairy cow welfare evaluated by thermographic method

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F01%3A00000260" target="_blank" >RIV/00027014:_____/01:00000260 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of machine milking on dairy cow welfare evaluated by thermographic method

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The results of thermographic measurements machine milking caused an increase in teat temperature, the highest values were obtained after milking immediately. Teat temperature did not recovery to initial value before milking until 5 minute. But disinfecting evoked a significant chilling effect in the teats (P<0.01,P<0.05), thereby teat traumatization caused by machine milking was reduced. Milking at 40 kPa caused less teat traumatization that milking at 45 kPa. New liners increased temperature of teats of teats more then old liners, but the differences were not significant. The differences in the temperature states of teats were not significant between rubber liners of producer A and producer B.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of machine milking on dairy cow welfare evaluated by thermographic method

  • Popis výsledku anglicky

    The results of thermographic measurements machine milking caused an increase in teat temperature, the highest values were obtained after milking immediately. Teat temperature did not recovery to initial value before milking until 5 minute. But disinfecting evoked a significant chilling effect in the teats (P<0.01,P<0.05), thereby teat traumatization caused by machine milking was reduced. Milking at 40 kPa caused less teat traumatization that milking at 45 kPa. New liners increased temperature of teats of teats more then old liners, but the differences were not significant. The differences in the temperature states of teats were not significant between rubber liners of producer A and producer B.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA523%2F99%2F1489" target="_blank" >GA523/99/1489: Vliv chovného prostředí na welfare dojnic hodnocený termografickými metodami</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Biotechnologie 2001

  • ISBN

    80-85645-43-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    118-118

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku