Effect of machine milking on dairy cow welfare evaluated by thermographic method
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F01%3A00000260" target="_blank" >RIV/00027014:_____/01:00000260 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of machine milking on dairy cow welfare evaluated by thermographic method
Popis výsledku v původním jazyce
The results of thermographic measurements machine milking caused an increase in teat temperature, the highest values were obtained after milking immediately. Teat temperature did not recovery to initial value before milking until 5 minute. But disinfecting evoked a significant chilling effect in the teats (P<0.01,P<0.05), thereby teat traumatization caused by machine milking was reduced. Milking at 40 kPa caused less teat traumatization that milking at 45 kPa. New liners increased temperature of teats of teats more then old liners, but the differences were not significant. The differences in the temperature states of teats were not significant between rubber liners of producer A and producer B.
Název v anglickém jazyce
Effect of machine milking on dairy cow welfare evaluated by thermographic method
Popis výsledku anglicky
The results of thermographic measurements machine milking caused an increase in teat temperature, the highest values were obtained after milking immediately. Teat temperature did not recovery to initial value before milking until 5 minute. But disinfecting evoked a significant chilling effect in the teats (P<0.01,P<0.05), thereby teat traumatization caused by machine milking was reduced. Milking at 40 kPa caused less teat traumatization that milking at 45 kPa. New liners increased temperature of teats of teats more then old liners, but the differences were not significant. The differences in the temperature states of teats were not significant between rubber liners of producer A and producer B.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA523%2F99%2F1489" target="_blank" >GA523/99/1489: Vliv chovného prostředí na welfare dojnic hodnocený termografickými metodami</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Biotechnologie 2001
ISBN
80-85645-43-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
118-118
Název nakladatele
Jihočeská univerzita
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
1. 1. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—