Degradovatelnost proteinu a aminokyselin pastevní píce v bachoru kanylovaných krav
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000163" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000163 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Degradovatelnost proteinu a aminokyselin pastevní píce v bachoru kanylovaných krav
Popis výsledku v původním jazyce
U vzorků píce lišících se v době sklizně byla prokázána rozdílná degradovatelnost aminokyselin (AA); píce byla odebírána dvakrát v průběhu pastevní sezóny (vzorek A a vzorek B). S postupující zralostí píce byl zaznamenán velký pokles hodnot obsahu hrubého proteinu (CP) z 216.6 na 132.0 g/kg sušiny (DM) pro dřívější a pozdější pokos, respektive. Obsah neutrálně-detergentní vlákniny (NDF) byl 535.0 a 676.2 g/kg of DM, acido-detergentní vlákniny (ADF) 238.7 a 381.2 g/kg DM a acido-detergentního ligninu (ADL) 72.5 a 64.9 g/kg DM. Efektivní degradovatelnost (ED) CP a AA byla počítána s výtokovou rychlostí částic 0.04 za hodinu.
Název v anglickém jazyce
Degradation of protein and amino acid of pasture forage in the rumen of fistulated cows
Popis výsledku anglicky
A significant variation was found in degradation of amino acids (AA) between samples differing in cutting time; forage samples were taken twice a pasture season (sample A and sample B). Maturation caused a considerable decrease in crude protein (CP) values (216.6 and 132.0 g/kg of dry matter (DM)) for early and later mowed samples, respectively. Contents of neutral-detergent fibre (NDF) were 535.0 and 676.2 g/kg of DM, acid-detergent fibre (ADF) 238.7 and 381.2 g/kg of DM and acid-detergent lignin (ADL)72.5 and 64.9 g/kg of DM. The effective degradability (ED) of CP and AA was calculated with the outflow rate 0.04 per hour.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: Kontrola procesu zvýšení kvality mléka a mléčných výrobků dotací chráněných esenciálních aminokyselin.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Dni výživy zvierat
ISBN
80-8069-530-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
75-78
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárska univerzita
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Račkova dolina
Datum konání akce
1. 1. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—