Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chráněné aminokyseliny a jejich vliv na mléčnou užitkovost dojnic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000280" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000280 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Chráněné aminokyseliny a jejich vliv na mléčnou užitkovost dojnic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pokusně bylo zjištěno, že: a. obsah bílkovin v mléce byl citlivější než produkce mléka na množství aminokyselin LYZ a MET, b. procento zvýšení obsahu bílkovin v mléce nezáviselo na produkci mléka, c. kasein byl nejvíce ovlivňovanou frakcí mléka, d. produkce mléka reagovala na přídavek LYZ a MET u krav v časné laktaci běžněji, a byla mohutnější, jestliže obsah NL v sušině krmiva byl na požadované úrovni, e. se změnou produkce mléčné bílkoviny se často zvyšoval obsah mléčného tuku, f. podávání chráněnéhoMET v tranzitním období pozitivně působilo na mléčnou užitkovost a zdravotní stav vysokoužitkových dojnic.

  • Název v anglickém jazyce

    Protected amino-acids and their and their influence on milk performance of dairy cows

  • Popis výsledku anglicky

    Experimentally it was found that: a. milk protein content was more sensitive than milk production to amounts of aminoacids LYZ and MET, b. increasing of milk proteins percentage was independent on milk production, c. caseine was the most influenced milkfraction, d. cows in early lactation responded to LYZ and MET supplement by their milk production more often than ones in late lactation and the reaction was stronger if dry matter NS content was at the desired level, e. with the change of milk protein production the milk fat production often increased, f. protected MET administration in transit period positively affected milk production and health state of high productive dairy cows.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: STRATEGIE CHOVU DOJNIC V KONKURENČNÍCH PODMÍKÁCH</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Krmivářství

  • ISSN

    1211-5681

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    4

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus