Obsah intramuskulárního tuku ve vztahu k vybraným znakům jatečné hodnoty u prasat otcovských plemen chovaných v České republice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000611" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000611 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Intramuscular fat content as related to selected carcass value indicators in pigs of sire breeds bred in Czech Republic
Popis výsledku v původním jazyce
A content of intramuscular fat (IMF) of longissimus lumborum et thoracis muscle (LLT) and its relation to a phenotypic level of chosen carcass traits was evaluated in pigs of sire breeds bred in the Czech Republic. Of the three breeds studied (Czech Meaty Pig - CMP, Duroc - D and Czech Large White sire line - CLW-sl). Duroc breed showed the best meat quality. An average content of IMT in D was 1.67 % (1.92 % in hogs and 1.42 % in gilts. In CMP an average content of IMF was 0.98 %. The lowest IMF contentof LLT (0.62 %) was found in CLW pigs.
Název v anglickém jazyce
Intramuscular fat content as related to selected carcass value indicators in pigs of sire breeds bred in Czech Republic
Popis výsledku anglicky
A content of intramuscular fat (IMF) of longissimus lumborum et thoracis muscle (LLT) and its relation to a phenotypic level of chosen carcass traits was evaluated in pigs of sire breeds bred in the Czech Republic. Of the three breeds studied (Czech Meaty Pig - CMP, Duroc - D and Czech Large White sire line - CLW-sl). Duroc breed showed the best meat quality. An average content of IMT in D was 1.67 % (1.92 % in hogs and 1.42 % in gilts. In CMP an average content of IMF was 0.98 %. The lowest IMF contentof LLT (0.62 %) was found in CLW pigs.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Application of Scientific Achievements in the Field of Genetics, Reproduction, Nutrition, Carcass and Meat Qualify in Modern Pig Production
ISBN
—
ISSN
0860-4037
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
65-72
Název nakladatele
University of Technology and Life Science
Místo vydání
Bydgoszcz
Místo konání akce
Bydgoszcz
Datum konání akce
29. 6. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—