Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Factors with an influence on a content of intramuscular fat in pork meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00223047" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00223047 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.agrojournal.org/20/04-28.pdf" target="_blank" >http://www.agrojournal.org/20/04-28.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Factors with an influence on a content of intramuscular fat in pork meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to find out factors with an influence on a content of intramuscular fat in tested carcass pig hybrids (Czech Large White x Czech Landrace) x Duroc (CLW x CL) x D and (Czech Large White x Czech Landrace) x (Duroc x Belgian Landrace) (CLW x CL) x (D x BL). An influence of hybrid combination, sex, slaughter weight and lean meat content on a content of intramuscular fat (IMF) in musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT) was studied in an experiment with 60 tested carcass pigs. A statistical very highly conclusive difference P<0.001 was found in measured values of IMF between both hybrid combinations (CLW x CL) x D (2.71 %) and (CLW x CL) x (D x BL) (1.95 %). Higher content of IMF in MLLT was determined in hogs (2.55 %) in comparison to gilts (2.11 %). The highest number of carcass pigs (21) was in weight group 110 -- 119.9 kg with highest average IMF content on a level of 2.42 %. The lowest content of IMF (2.18 %) in MLLT it was determined in pigs from weigh

  • Název v anglickém jazyce

    Factors with an influence on a content of intramuscular fat in pork meat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to find out factors with an influence on a content of intramuscular fat in tested carcass pig hybrids (Czech Large White x Czech Landrace) x Duroc (CLW x CL) x D and (Czech Large White x Czech Landrace) x (Duroc x Belgian Landrace) (CLW x CL) x (D x BL). An influence of hybrid combination, sex, slaughter weight and lean meat content on a content of intramuscular fat (IMF) in musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT) was studied in an experiment with 60 tested carcass pigs. A statistical very highly conclusive difference P<0.001 was found in measured values of IMF between both hybrid combinations (CLW x CL) x D (2.71 %) and (CLW x CL) x (D x BL) (1.95 %). Higher content of IMF in MLLT was determined in hogs (2.55 %) in comparison to gilts (2.11 %). The highest number of carcass pigs (21) was in weight group 110 -- 119.9 kg with highest average IMF content on a level of 2.42 %. The lowest content of IMF (2.18 %) in MLLT it was determined in pigs from weigh

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Bulgarian Journal of Agricultural Science

  • ISSN

    1310-0351

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    20

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    BG - Bulharská republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    909-914

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus