Factors with an influence on a content of intramuscular fat in pork meat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00223047" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00223047 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.agrojournal.org/20/04-28.pdf" target="_blank" >http://www.agrojournal.org/20/04-28.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Factors with an influence on a content of intramuscular fat in pork meat
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the study was to find out factors with an influence on a content of intramuscular fat in tested carcass pig hybrids (Czech Large White x Czech Landrace) x Duroc (CLW x CL) x D and (Czech Large White x Czech Landrace) x (Duroc x Belgian Landrace) (CLW x CL) x (D x BL). An influence of hybrid combination, sex, slaughter weight and lean meat content on a content of intramuscular fat (IMF) in musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT) was studied in an experiment with 60 tested carcass pigs. A statistical very highly conclusive difference P<0.001 was found in measured values of IMF between both hybrid combinations (CLW x CL) x D (2.71 %) and (CLW x CL) x (D x BL) (1.95 %). Higher content of IMF in MLLT was determined in hogs (2.55 %) in comparison to gilts (2.11 %). The highest number of carcass pigs (21) was in weight group 110 -- 119.9 kg with highest average IMF content on a level of 2.42 %. The lowest content of IMF (2.18 %) in MLLT it was determined in pigs from weigh
Název v anglickém jazyce
Factors with an influence on a content of intramuscular fat in pork meat
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to find out factors with an influence on a content of intramuscular fat in tested carcass pig hybrids (Czech Large White x Czech Landrace) x Duroc (CLW x CL) x D and (Czech Large White x Czech Landrace) x (Duroc x Belgian Landrace) (CLW x CL) x (D x BL). An influence of hybrid combination, sex, slaughter weight and lean meat content on a content of intramuscular fat (IMF) in musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT) was studied in an experiment with 60 tested carcass pigs. A statistical very highly conclusive difference P<0.001 was found in measured values of IMF between both hybrid combinations (CLW x CL) x D (2.71 %) and (CLW x CL) x (D x BL) (1.95 %). Higher content of IMF in MLLT was determined in hogs (2.55 %) in comparison to gilts (2.11 %). The highest number of carcass pigs (21) was in weight group 110 -- 119.9 kg with highest average IMF content on a level of 2.42 %. The lowest content of IMF (2.18 %) in MLLT it was determined in pigs from weigh
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Bulgarian Journal of Agricultural Science
ISSN
1310-0351
e-ISSN
—
Svazek periodika
20
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
BG - Bulharská republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
909-914
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—