Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jakost krůtího masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000413" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000413 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quality of turkey meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A study was aimed at the investigation of selected nutrition and technological parameters of breast and thigh muscle quality of heavy turkeys. A dietary character of breast cuts in male turkeys, compared to thigh muscles, is determined by a lower contentof fat in meat. In female turkeys, the content of intramuscular fat in breast muscle was three times higher than in male turkeys while in thigh muscle the increase in the index was 30.7%. The level of total cholesterol was always higher in thigh cuts compared to breast ones; if the two sexes were compared, it was higher in female turkeys both in breast and thigh muscle. In the two sexes drip losses increased in time, both in breasts and thighs. It is to conclude that turkey meat has a very good holdingcapacity and is suitable for further technological processing.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of turkey meat

  • Popis výsledku anglicky

    A study was aimed at the investigation of selected nutrition and technological parameters of breast and thigh muscle quality of heavy turkeys. A dietary character of breast cuts in male turkeys, compared to thigh muscles, is determined by a lower contentof fat in meat. In female turkeys, the content of intramuscular fat in breast muscle was three times higher than in male turkeys while in thigh muscle the increase in the index was 30.7%. The level of total cholesterol was always higher in thigh cuts compared to breast ones; if the two sexes were compared, it was higher in female turkeys both in breast and thigh muscle. In the two sexes drip losses increased in time, both in breasts and thighs. It is to conclude that turkey meat has a very good holdingcapacity and is suitable for further technological processing.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Current problems of breeding, health, growth and production of poultry

  • ISBN

    80-85645-57-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    224-226

  • Název nakladatele

    Scientific Pedagogical Publishing

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku