Jakost krůtího masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000413" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000413 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Quality of turkey meat
Popis výsledku v původním jazyce
A study was aimed at the investigation of selected nutrition and technological parameters of breast and thigh muscle quality of heavy turkeys. A dietary character of breast cuts in male turkeys, compared to thigh muscles, is determined by a lower contentof fat in meat. In female turkeys, the content of intramuscular fat in breast muscle was three times higher than in male turkeys while in thigh muscle the increase in the index was 30.7%. The level of total cholesterol was always higher in thigh cuts compared to breast ones; if the two sexes were compared, it was higher in female turkeys both in breast and thigh muscle. In the two sexes drip losses increased in time, both in breasts and thighs. It is to conclude that turkey meat has a very good holdingcapacity and is suitable for further technological processing.
Název v anglickém jazyce
Quality of turkey meat
Popis výsledku anglicky
A study was aimed at the investigation of selected nutrition and technological parameters of breast and thigh muscle quality of heavy turkeys. A dietary character of breast cuts in male turkeys, compared to thigh muscles, is determined by a lower contentof fat in meat. In female turkeys, the content of intramuscular fat in breast muscle was three times higher than in male turkeys while in thigh muscle the increase in the index was 30.7%. The level of total cholesterol was always higher in thigh cuts compared to breast ones; if the two sexes were compared, it was higher in female turkeys both in breast and thigh muscle. In the two sexes drip losses increased in time, both in breasts and thighs. It is to conclude that turkey meat has a very good holdingcapacity and is suitable for further technological processing.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Current problems of breeding, health, growth and production of poultry
ISBN
80-85645-57-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
224-226
Název nakladatele
Scientific Pedagogical Publishing
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
1. 1. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—