Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of genotype and age on the carcass quality of broilers and males of the laying hybrids

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00128586" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00128586 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of genotype and age on the carcass quality of broilers and males of the laying hybrids

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the study the carcass quality of fast growing broilers (F) and slow growing layer males (S) was compared. At the same carcass weight as the broilers, the layer males had a lower proportion of breast meat and also a lower content of abdominal fat, fatin the breast and fat in the leg muscles. The proportion of the leg muscles was comparable between the two groups. Concerning meat production, the quality of the carcasses of the layer males improved with age. Comparing the F carcasses with weight at 1110 g with the S2 carcass with weight of 1878 g, the weigh of the breast was almost the same, the weight of the leg muscles was higher in S2, and mainly the content of the fat in leg muscles was lower. The content of the abdominal fat and the breast fat was similar in both groups.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of genotype and age on the carcass quality of broilers and males of the laying hybrids

  • Popis výsledku anglicky

    In the study the carcass quality of fast growing broilers (F) and slow growing layer males (S) was compared. At the same carcass weight as the broilers, the layer males had a lower proportion of breast meat and also a lower content of abdominal fat, fatin the breast and fat in the leg muscles. The proportion of the leg muscles was comparable between the two groups. Concerning meat production, the quality of the carcasses of the layer males improved with age. Comparing the F carcasses with weight at 1110 g with the S2 carcass with weight of 1878 g, the weigh of the breast was almost the same, the weight of the leg muscles was higher in S2, and mainly the content of the fat in leg muscles was lower. The content of the abdominal fat and the breast fat was similar in both groups.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG60066" target="_blank" >QG60066: Prevence průniku toxických esterů kyseliny ftalové do krmiv, produktů a potravin.</a><br>

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    56

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus