The effect of genotype and age on the carcass quality of broilers and males of the laying hybrids
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00128586" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00128586 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of genotype and age on the carcass quality of broilers and males of the laying hybrids
Popis výsledku v původním jazyce
In the study the carcass quality of fast growing broilers (F) and slow growing layer males (S) was compared. At the same carcass weight as the broilers, the layer males had a lower proportion of breast meat and also a lower content of abdominal fat, fatin the breast and fat in the leg muscles. The proportion of the leg muscles was comparable between the two groups. Concerning meat production, the quality of the carcasses of the layer males improved with age. Comparing the F carcasses with weight at 1110 g with the S2 carcass with weight of 1878 g, the weigh of the breast was almost the same, the weight of the leg muscles was higher in S2, and mainly the content of the fat in leg muscles was lower. The content of the abdominal fat and the breast fat was similar in both groups.
Název v anglickém jazyce
The effect of genotype and age on the carcass quality of broilers and males of the laying hybrids
Popis výsledku anglicky
In the study the carcass quality of fast growing broilers (F) and slow growing layer males (S) was compared. At the same carcass weight as the broilers, the layer males had a lower proportion of breast meat and also a lower content of abdominal fat, fatin the breast and fat in the leg muscles. The proportion of the leg muscles was comparable between the two groups. Concerning meat production, the quality of the carcasses of the layer males improved with age. Comparing the F carcasses with weight at 1110 g with the S2 carcass with weight of 1878 g, the weigh of the breast was almost the same, the weight of the leg muscles was higher in S2, and mainly the content of the fat in leg muscles was lower. The content of the abdominal fat and the breast fat was similar in both groups.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QG60066" target="_blank" >QG60066: Prevence průniku toxických esterů kyseliny ftalové do krmiv, produktů a potravin.</a><br>
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
56
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—