Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv nenasycených mastných kyselin C18 (olejové, linolové a alfa linolenové) na bachorovou fermentaci a produkci izomérů mastných kyselin v umělém bachoru

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000425" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000425 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of unsaturated C18 fatty acids (oleic, linoleic and alfa-linolenic acid) on ruminal fermentation and production of fatty acid isomers in an artificial rumen

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of oleic (OA), linoleic (LA) and alpha-linolenic (ALA) acid used as supplements to a diet with lucerne and barley on rumen fermentation and lipid metabolism was determined in an artificial rumen. The fatty acid (FA) supplementation to a mixeddiet did not affect any parameters of rumen fermentation; the methane production was decreased nonsignificantly. The stoichiometric parameters of rumen fermentation and lipid metabolism were also affected. The concentration of total FA and proportion oflong chain fatty acids increased and proportion of medium chain fatty acids decreased. The biohydrogenation (BH) of fatty acids was characterized by nonsignificantly increased accumulation of stearic acid and trans isomers C18:1 and lower SFA/UFA ratio in the effluent. The concentrations of two main BH intermediates significantly increased compared to the control.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of unsaturated C18 fatty acids (oleic, linoleic and alfa-linolenic acid) on ruminal fermentation and production of fatty acid isomers in an artificial rumen

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of oleic (OA), linoleic (LA) and alpha-linolenic (ALA) acid used as supplements to a diet with lucerne and barley on rumen fermentation and lipid metabolism was determined in an artificial rumen. The fatty acid (FA) supplementation to a mixeddiet did not affect any parameters of rumen fermentation; the methane production was decreased nonsignificantly. The stoichiometric parameters of rumen fermentation and lipid metabolism were also affected. The concentration of total FA and proportion oflong chain fatty acids increased and proportion of medium chain fatty acids decreased. The biohydrogenation (BH) of fatty acids was characterized by nonsignificantly increased accumulation of stearic acid and trans isomers C18:1 and lower SFA/UFA ratio in the effluent. The concentrations of two main BH intermediates significantly increased compared to the control.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinární medicína

  • ISSN

    0375-8427

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    52

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    87-94

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus