Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Faktory ovlivňující obsah tuku a bílkovin v mléce bahnic a vztah mezi mléčnou užitkovostí a složkami mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000464" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000464 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Factors affecting ewe´s milk fat and protein content and relationship between milk yield and milk components

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Test-day records of purebred Tsigai (T), Improved Valachian (IV) and Lacaune (L) ewes were used to analyse the effect of environmental factors on milk fat and protein content. Overall means and standard deviations for fat and protein content were 7.77% and 5.94% for T, 7.48% and 5.82% for IV, and 6.97% and 5.62% for L. For fat content, analyses showed a highly significant (P < 0.01) effect of flock-test day and a highly significant or significant (P < 0.05) effect of the month of lambing, with the onlyexception of L. The effect of litter size was highly significant or significant in IV and L. For protein content, analyses showed a highly significant effect of flock-test day and a highly significant or significant effect of the month of lambing. The effect of litter size was highly significant in T and IV. The model explained about 50% of fat and protein variation in the breeds.

  • Název v anglickém jazyce

    Factors affecting ewe´s milk fat and protein content and relationship between milk yield and milk components

  • Popis výsledku anglicky

    Test-day records of purebred Tsigai (T), Improved Valachian (IV) and Lacaune (L) ewes were used to analyse the effect of environmental factors on milk fat and protein content. Overall means and standard deviations for fat and protein content were 7.77% and 5.94% for T, 7.48% and 5.82% for IV, and 6.97% and 5.62% for L. For fat content, analyses showed a highly significant (P < 0.01) effect of flock-test day and a highly significant or significant (P < 0.05) effect of the month of lambing, with the onlyexception of L. The effect of litter size was highly significant or significant in IV and L. For protein content, analyses showed a highly significant effect of flock-test day and a highly significant or significant effect of the month of lambing. The effect of litter size was highly significant in T and IV. The model explained about 50% of fat and protein variation in the breeds.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    52

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    189-198

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus