Faktory ovlivňující obsah tuku a bílkovin v mléce bahnic a vztah mezi mléčnou užitkovostí a složkami mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000464" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000464 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Factors affecting ewe´s milk fat and protein content and relationship between milk yield and milk components
Popis výsledku v původním jazyce
Test-day records of purebred Tsigai (T), Improved Valachian (IV) and Lacaune (L) ewes were used to analyse the effect of environmental factors on milk fat and protein content. Overall means and standard deviations for fat and protein content were 7.77% and 5.94% for T, 7.48% and 5.82% for IV, and 6.97% and 5.62% for L. For fat content, analyses showed a highly significant (P < 0.01) effect of flock-test day and a highly significant or significant (P < 0.05) effect of the month of lambing, with the onlyexception of L. The effect of litter size was highly significant or significant in IV and L. For protein content, analyses showed a highly significant effect of flock-test day and a highly significant or significant effect of the month of lambing. The effect of litter size was highly significant in T and IV. The model explained about 50% of fat and protein variation in the breeds.
Název v anglickém jazyce
Factors affecting ewe´s milk fat and protein content and relationship between milk yield and milk components
Popis výsledku anglicky
Test-day records of purebred Tsigai (T), Improved Valachian (IV) and Lacaune (L) ewes were used to analyse the effect of environmental factors on milk fat and protein content. Overall means and standard deviations for fat and protein content were 7.77% and 5.94% for T, 7.48% and 5.82% for IV, and 6.97% and 5.62% for L. For fat content, analyses showed a highly significant (P < 0.01) effect of flock-test day and a highly significant or significant (P < 0.05) effect of the month of lambing, with the onlyexception of L. The effect of litter size was highly significant or significant in IV and L. For protein content, analyses showed a highly significant effect of flock-test day and a highly significant or significant effect of the month of lambing. The effect of litter size was highly significant in T and IV. The model explained about 50% of fat and protein variation in the breeds.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Animal Science
ISSN
1212-1819
e-ISSN
—
Svazek periodika
52
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
189-198
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—