Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rate of NDF degradation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000763" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000763 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Rychlost degradace NDF

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Degradation profiles for NDF were estimated for grass/grass-clover, cereal whole crop and maize whole crop. To examine variation in rate of degradation, degradation profiles were analysed for rate of degradation in individual incubation intervals. For grass/grass clover and maize whole crop, rate of degradation first increased and then decreased with increasing incubation time, especially for grass/grass-clover, indicating both a lag time before maximum degradation is reached, and multiple NDF pools with different degradation rates. In contrast, whole crop cereals had a very high degradation rate in the first incubation interval, and thereafter degradation rate decreased, indicating that a small fraction of the NDF is very easily degradable. The non constant rate of NDF degradation means that estimated degradation parameters will be very dependent on the degradation times used for parameterization and therefore standardization of the method is essential.

  • Název v anglickém jazyce

    Rychlost degradace NDF

  • Popis výsledku anglicky

    Degradation profiles for NDF were estimated for grass/grass-clover, cereal whole crop and maize whole crop. To examine variation in rate of degradation, degradation profiles were analysed for rate of degradation in individual incubation intervals. For grass/grass clover and maize whole crop, rate of degradation first increased and then decreased with increasing incubation time, especially for grass/grass-clover, indicating both a lag time before maximum degradation is reached, and multiple NDF pools with different degradation rates. In contrast, whole crop cereals had a very high degradation rate in the first incubation interval, and thereafter degradation rate decreased, indicating that a small fraction of the NDF is very easily degradable. The non constant rate of NDF degradation means that estimated degradation parameters will be very dependent on the degradation times used for parameterization and therefore standardization of the method is essential.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Animal and Feed Sciences

  • ISSN

    1230-1388

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    16

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Suppl. 2

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    151-155

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus