Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv stádia zralosti na podíl listů vojtěšky a vliv silážních aditiv na vlastnosti siláže

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000865" target="_blank" >RIV/00027014:_____/08:#0000865 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of the stage of maturity on the leaf percentage of lucerne and the effect of additives on silage characteristics

  • Popis výsledku v původním jazyce

    As the results of this study indicated, the leaf percentage of lucerne at the growth stage of small buds was significantly higher than in the growth stage of bloom. The harvested mass was of higher quality. It can be recommended to ensile lucerne at thematurity stage of large buds. At this stage, the crude protein content was only about 7.5 % lower than at the small buds stage and at this stage the WSC content was highest and the crude protein content was still optimal. The yields of dry matter were highest at the maturity stage after bloom. At the stage of maturity after bloom, the dry matter yield was increased but the nutritive value was reduced. All the additives improved the quality of lucerne silage. All treated silages contained higher amountsof lactic acid. The addition of the inoculant with Lactobacillus buchneri improved acetic acid in the silage. The additives decreased the intensity of proteolysis process.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of the stage of maturity on the leaf percentage of lucerne and the effect of additives on silage characteristics

  • Popis výsledku anglicky

    As the results of this study indicated, the leaf percentage of lucerne at the growth stage of small buds was significantly higher than in the growth stage of bloom. The harvested mass was of higher quality. It can be recommended to ensile lucerne at thematurity stage of large buds. At this stage, the crude protein content was only about 7.5 % lower than at the small buds stage and at this stage the WSC content was highest and the crude protein content was still optimal. The yields of dry matter were highest at the maturity stage after bloom. At the stage of maturity after bloom, the dry matter yield was increased but the nutritive value was reduced. All the additives improved the quality of lucerne silage. All treated silages contained higher amountsof lactic acid. The addition of the inoculant with Lactobacillus buchneri improved acetic acid in the silage. The additives decreased the intensity of proteolysis process.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    53

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000259344900003

  • EID výsledku v databázi Scopus